OKTOBER - LA9K

Go to content

Main menu:

OKTOBER

MØTER 2015
Lørdag 31.oktober ! Ja da er vi her igjen,grått vær så passer bra med drop-in.Repeateren ser ut til å virke fint,og de fleste har vel fått satt inn 100hz subtone.Da har vi jo et bra qth på Hestheia,og sør-vest qth'et er også sikret sammen med et bra qth nord for Byglandsfjord (ca.1000m moh)og når sammenkobling av alle repeatere er ferdig blir det et bra dekningsområde.Repeateren på Svaland er qrt og blir tatt ned til uken,blir nok flyttet etter hvert til et av de andre qth'er.Kjell er i gang med å lage merking til alle kablene i mast og vifterom,noe som trengs.Det ble mye snakk og kaffe i dag,men etter hvert fikk Asle folket i gang med å få hengt opp 160m dipolen igjen,og da fikk vi jo litt luft også.Det er bilde av repeateren på hestheia,og av Kjell på sør-vest qth'et foran hytta med mast og antenne.Rotoren til SteppIR'en sa vi ikke virket,men den kjører,det er bare at indikatoren som ikke er riktig.Om noen bruker den,så vær forsiktige.Vi må nok ha ned rotoren og bytte pottmeteret,det kom Ronny med i dag.Da tar vi helg 73 !
Her er en del bilder tatt av LA3ZPA Ronny da han hadde en hvilepause under demontering av SteppIR,tatt fra toppen av masta på Odderøya.
Lørdag 24.oktober ! En del folk innom i dag,og det vaskes forsatt og det er labben det foegår i.Det er gråvær,men opphold og ikke mye vind.Kaffemaskinen går for fult,og Asle(la2jea) måtte en tur på byen da det ble tomt for kaffe.Sigmund (la4gi) rydder vekk utstyret til aprs og echolinken som var montert i vifterommet,da det ikke skal brukes mer.Det er en som tusler rundt i kamuflasjedrakt,det var vist Rune(la2ota)  Asle (la2jea)rydder vekk diverse etter antennejobben,og vi er vel alle enige om at det trengs en rydding og merking av coax'er i mast og vifterom    Ha ei fin helg,og husk å bruke repeateren den er jo blitt kjæmpe god. 73 !
Søndag 18.oktober ! Drømmevær i dag også,SteppIR fikset og oppsatt.Bra jobbet av hele gjengen. 
Lørdag 17.oktober ! Da er vi på plass på Odderøya i et nydelig vær,og det er planlagt antennejobbing.Når det gjelder nedvasken ser det ut til at hele "museet" er ferdig,det har aldrig vært så fint der inne.Det er bare å ta av seg hatten for de som har vaskejobben,men de har mye igjen enda.Etterhvert kom folket,og etter litt kaffe gikk de i gang med antennejobben.Den ene enden av 160m dipolen var også slitt seg i feste,så bra å få ferdig dette før vinteren.Ronny (la3zpa) jobber først med å få løsnet alle coax'ene,og så slippe ned alle tråd antennene.Asle og Leif dreiv med all klargjøring på bakken (taket av bunkeren)Ronny hadde litt av en jobb,og etter flere timer i masta,var han klar for å slippe ned SteppIR'en.Det gikk utrolig bra,selv om det var mange sjefer på taket  Da er planen å fikse den i morgen,og få den opp på plass igjen.Vi er der omkring 12:00,så om noen har lyst til å hjelpe til er det bare å møte opp.God helg og 73.
TIRSDAG 13.OKTOBER ! Det er blitt høst på Odderøya også,og i lokalene i bunkeren vaskes det stadig.Stolene i "museet" og lokalene med utstyr jobbes det med,men labben er forsatt nedsotet.Dette tar nok sin tid,og vil helst ikke snakke om lageret nede,godt vi ikke har noe med rengjøringen.........Kjell kom med et lass med uhf/vhf antenner,og han får vist nok nøkkel til det nye repeater qth'et i morgen.Dette blir spennende når dette blir ferdig,vi får nok en utrolig dekning på repeateren.Asle snakker om antennejobbing til lørdag,det er meldt fint vær i helgen,så da får vi se om han får samlet folket.Om dere ser på bildet av Leif,ja da forstår vi jo hvorfor han kommer seint om lørdagen.Ha ei fin uke og 73 !  
Lørdag 10.oktober ! Da var vi på plass igjen,og broa var ferdig vasket og alle stolene renset.De har holdt på ei uke,så da kan dere tenke dere hvor lenge det tar og bli ferdig med alt.Alt radio uystyr var koblet fra,så det ble jo en liten jobb og få alle kablene på plass og lagt fint opp,men det tok Rune og Leif seg av.Vi fikk besøk av LA7LY Jan Otto,hyggelig å se nye ansikter,han bor på Hånes. Ha ei fin helg og vi er nok på Broa igjen til tirsdag.73 ! 
FREDAG 2.OKTOBER ! Fikk tak i STASJONSBESTYREREN på 60m i morges,ja dere leser riktig(var på 60m) LA8DW og LA7DK var nok ute i samme ærend.Vi lurte jo på hvordan det går med rengjøringen på gruppelokalet,Leif har vært nede en tur og han har også snakket med Kjell(LA3QNA).Det er ikke rengjort men ei vifte var satt inn og vinduet åpnet,og de håper rengjøringsbyrået begynner til uken.Bildene har jeg fått av Rune(LA2OTA),så dere kan jo se det er litt sot,og lysamaturen ser jo ikke helt bra ut.Som dere ser er jo stasjonsbestyreren blid,kan det være han gleder seg til renvaskede lokaler   Da er det bare å vente på info til uken,og det er jo månedsmøte til torsdag,men det må vi nok utsette kan jeg tenke meg.GOD HELG og 73 !
 
Back to content | Back to main menu