MØTER 2014 - LA9K

Go to content

Main menu:

MØTER 2014

DROP-INN PÅ TIRSDAGER FRA 19:00 OG LØRDAGER FRA KL. 11:00
ALLE ER HJERTLIG VELKOMMEN 
  

Tirsdag 30.des ! Siste dropin i 2014,de siste qsl kort blir sotert og er klare for NRRL.Endre kom med konfekt,som vi alle har godt av og så spiste vi den siste iskaka etter julemøte sammen med kaffe.Godt nytt år til alle fra LA9K.
Lørdag 27.des ! Stille og rolig drop-in i dag,og ikke mange innom.Kjølig på broa da vi kom,men bedre etter hvert.LINKSYS er i boks,og klar for å komme opp i masten.Været litt grått fra morgenstunden av,men klarnet etter hvert og det er kaldt på Sørlandet for tiden.Som dere ser av bildet er det ikke mye snø på Odderøya,men veien opp er glatt selv om det er strødd.Forsatt pizza igjen i frysen,men det minker,det gikk to i dag :) Vi fikk en qso på SKYPE med W2JVM (Arild) i dag og vi skulle hilse og ønske god nytt år til alle kjente.Meget dårlig conds på HF om dagen,det ble nil ny øy på webmaster i dag :(  Minus 7,5 i Vennesla i kveld,får legge i noen pinner.God helg og 73 !
Tirsdag 23.des ! En liten tur på øya før julefreden senker seg,det ble bløtkake,gløgg og kaffe.Vi var 7stk. som for det meste kjaset og løste de siste verdens problemer.Det jobbes litt med et internett prosjekt,og kasse for utstyret som skal i masta er snart klar.Kjell kom med Coax kabel for 2m prosjektet,den ligger på labben,og Asle sjekker at den er ok.Siden det er lille julaften gikk vi hjem litt tidligere,god jul til alle og 73 !
Lørdag 20.des ! Ja da er vi på plass igjen,ikke mange til å begynne med men de kom etter hvert.Salg siden som nettopp er kommet her,er blitt litt mer oppdatert med div.ting og mer kommer.Jan kom med qsl kort til gruppa og medlemmene,de er alt på plass i hylla.Som dere ser på et av bildene,har webmaster fått ei bunke,det er nok Svalbard turen som gjør sitt til det.Kjører litt LI8DW om dagen,så etter hvert blir det sendt ut kort.Rune kom etter jobb,og fylte opp med godsaker :) vet ikke om vi har godt av det ? men men .............................Været er ok,men det ser ikke ut til at det blir hvit jul.Vi har avtalt å droppe inn på lille julaften,det er bare å dukke opp for de som har lyst.Skal på JUL I SØR i kveld med Arredondo,Halla og Sødal i Hunsfos næringspark.Ha ei fin helg og 73 !
Tirsdag 16.des ! Har vært innom Nils LA8XU før drop-in,skulle hilse til alle.Ellers ble ikke gløggen varm i kveld,men vi spiste resten av iskaka :) og kaffen var klar når jeg kom.Det blir klargjort ting for salg og det kommer snart ei liste,ja gjett hvem som er i gang med det .Vi har avsluttet strømmen til bokbunkeren,og ledningen er kveilet inn.Da har vi gått hjem 73 !
En hyggelig kveld på Varodd,og en del bilder fra kveldens begivenheter er på plass.Dere får ta en runde og se,Gunnar var toastmaster og åpnet det hele ellers hadde Presidenten i NRRL Jan Helge mange fine ord og en gave til oss,og vi takker for at han tok turen til Sørlandet.Det var litt hektisk på kjøkkenet før alt var klart,men gutta hadde kontroll.Mye god mat med gløgg og annen drikke,skalldyrbord og kake med diverse til slutt.Et par av guttene fikk NRRL's medlemsnål med inngravert signatur og en fin blomster for jobbingen i årets løp.Vi kjørte en film med bilder/video fra gutteturen til Svalbard,bare for et lite avbrekk.Tarjei avsluttet med disse ord,klikk LA9K . Det ble kvelden etter hvert,og vi fikk ryddet og kjørt hjem. Lørdag 13.des,vi er på plass og har hatt besøk av Presidenten i NRRL LA3PK Jan Helge,tror han likte plassen vår.Vi andre som er her spiser rester etter gårsdagen,radioen har vært på og den eneste som har brukt den i dag er Jan Helge.Noen av guttene jobber med diverse ting,tror de sjekker ting som skal selges eller kastes.Endre kobler til et gresesnitt til Yaesuen,for digimode kjøring.Restespisingen er ikke ferdig,forsetter utover dagen.Ha ei fin helg og 73 ! 

Lørdag 22.nov ! Drop-in igjen og en god del innom i dag,været er grått så passer vel bra for en liten tur i klubben.Starter med å få i gang kaffe maskinen,ja for kaffen må være klar når folket kommer :)  Kjell (la3qna) startet med sjekk av en 4m stasjon,var nok best å bli ferdig med den før alle expertene kommer ja for det er jo mange av dem ................Ellers mye fiksing av de lokale og verdens problemer,som vanlig. Kjell (la9hh) dukket også opp med sin nye Svalbard genser,isbjørnen var helt hvit,så det er nok første gang den er på Endre (la1tl)kom med et knippe med radioer,så veldig fine ut. Bilde av "gamle" veteraner er kommet på veggen,så da ble jo de også fornøyde.Einar (la7nca)tar stadig imot qsl kort som skal til NRRL,denne gangen var det JW9HH som skulle ha noen avgårde,og det har jo Einar kontroll på. Hyggelig at flere har meldt seg til julemøte (21 til nå)det er plass til flere,det er bare å melde seg på..............Det ene elementet på SteppIr'en ser ut til å flytte seg litt enda,mulig det er en av sjøtene på bommen som ikke er helt ok ? vi får følge med og håpe på det beste.Etter bildene å dømme ser det ut til at elementet sitter ok på bommen,så ingen fare for ledningen til elementet enda,ser det ut.Da får alle ha ei fin helg og 73 !

Tirsdag 18.nov ! På plass etter Danmarks tur og Lillehammer tur,og det var jo på tide med en innspektsjon etter at gutta hadde ryddet (ser bra ut) Ellers ikke så mange i dag,men det ble pizza med tilbehør.Behøver vel ikke si hvem som kom og fyllte frysen :) Radioforhold brukbare i dag,så det ble ei ny øy på webmaster.Som dere ser på forsiden er påmeldingsfristen til julemøte forlenget,vi er 19 påmeldte og håper flere melder segpå.Vi tar kvelden i 21:00 tiden,og vi ses på lørdag. 73!

Lørdag 15.nov ! Hei!Her er nokre bilete frå dugnaden. Nå er det meir leveleg, HI
Fantastisk innsats. Masse skrot blei køyrt på søpla. LA6CGA, LA7NCA og
LA3QJA fylte bilane og leverte det på søpla. Etter at vi var ferdige med
jobbinga var det tid for grilling. LA2OTA hadde kjøpt inn grillmat og
stod for opptenning av grillen.Det må vi gjenta på neste dugnad. Tusen
takk til alle som var med.
Tarjei LA3QJA

Lørdag 8.nov ! Da er det drop-in,og været er jo ikke helt bra så passer fint å komme seg i bunkeren.En god del kom etter hvert,det ble noe radiokjøring og Tromelin kom vel i loggen hos en del.La4gi studerer hovedstasjonen,det er jo litt å sette seg inn i om man vil bruke den.Det ble også startet med rydding i gangen nede,ja det er nok å ta tak i :) Ellers kom det besøk fra Renesøy,LA8BTA var i byen og fant frem til oss,og hyggelig når noen nye fjes stikker innom.Kaffe og kaker/bollene er på plass og som vanlig er det jo plass for litt skryt/diskusjon,og det kan jo de fleste av ossDa har vel også alle fått innbydelsen til julemøte/jubileum,husk å melde dere på folkens.Fristen er jo 15.november,og det er ikke mange dagene igjen. send mail til broa@la9k.net   Husk også drop-in nå på tirsdag 11. månedsmøte til torsdag 13. og dugnad lørdag 15,blir en travel uke. God helg til alle og 73 !

Tirsdag 28.okt ! Så er vi her igjen,og hyggelig at så mange fant veien i kveld.UHF repeateren hos Kjell (kjell's repeater)går bra sies det,det er bare å prøve for de som har 70cm.Den går bra i område,og helt til Birkeland sies det :) En eller annen (sri fikk ikke tak i navnet) som hadde jobbet i bunkeren en gang kom innom,tror de driver og skal gjenoppbygge noe av det som var der,og trengte div. ting.Tror noe av det han trengte var her,men vet ikke hvordag det gikk.Ellers ble det mye kaffe og boller,og praten gikk livlig.Styrereferat er kommet,og er lagt ut på på siden : STYRET/INFO , mye hyggelig lesing blant annet om 80års Jubile/Julemøte fredag 12.desember,med skalldyrsbuffet.Toastmaster blir LA1FH Gunnar,La3kv Edgar viser historie fra LA9K,det blir litt video/bilder fra Svalbardturen som LA2OTA Rune og LA8DW Karl Gustav holder på med.Går ut fra det kommer mer info/innbydelse etter hvert,håper mange vil ta turen til Varod denne kvelden.Da får alle ha ei fin uke og 73 !


Lørdag 25.0kt ! Vi er på plass,men det er nok den harde kjerne i dag :) Måtte opp i treet som 40m loopen er festet i dag,har nok vært en dårlig innfestning,henger ok igjen.Været er fint til en forandrig,har jo regnet mye i det siste.Otra er kjæmpestor,og hyttene til fiskerne langs elva står nesten under vann.Kjell holder på med 70cm(434.625)repeateren,han har igjen og få antennene klare,og den er snart klar for prøvedrift,følg med ! Den er foreløbig satt opp hjemme hos Kjell,og han bor jo høyt og fritt.Einar,ja han er jo som vanlig i gang med qsl kort sotering,tror det minker på kort etter hvert.Edgar har ett eller annet i kikkerten,men hva ? Det er CWWW test i helgen,så ikke mye radiokjøring her i dag.Da får dere ha ei fin helg og 73 !

Lørdag 18.okt ! Det er meldt regn i dag,men det har ikke begynt da jeg annkom odderøya.Flere kom etter hvert og det gjorde regnet også,og da er det jo godt å være inne.Brukbare forhold på HF i dag,og litt dx ble kjørt.Einar fikk sjekket ut en del qsl kort som var kommet inn,og vi laget en ny database til LA9K med alle call/spesialcall og qso'er på.Det gjør det litt lettere å sjekke ut qsl kortene og printe labels,og vi slipper å logge ut og inn av de forskjellige logger.Vi har jo selvfølgelig kaffe og bolle,det går ikke bra uten :) Vi fikk besøk av OZ8X Harald (la9sn)som var på besøk i byen,veldig hyggelig at han tok turen innom oss.Han har jo flyttet til Danmark og bygget opp litt av en stasjon,og er kommet godt i gang derfra.Etter hvert slukket og lukket vi,men ble jo stående i regnværet oppe på parkplassen,ja vet ikke hvor lenge,ikke godt å få avsluttet et godt lag med mye mimring.Ha ei god helg og 73.

Lørdag 11.oktober ! Ja det var tredje dagen på Odderøya denne uka,alt i alt var vel 8 mann innom i dag,så ikke hverst det ! Einars(LA7NCA) redning var jo at Jan(LJ1B) kom med qsl kort :) og da hadde jo han noe å gjøre.Tror det kom 711 qsl kort som er sotert,og ligger i qsl hylla.Jan fikk også ei ladning som skulle til NRRL,vi er jo heldige som har Jan her nede og som frakter de frem og tilbake,takk til Jan.Brukbare forhold på HF i dag,litt småtteri ble kjørt.Det har vært innevær i dag,med kraftige regnbyger,så ganske bra i bunkeren:) Einar jobbet jo også med regnskapet,og det ser jo brukbart ut.Kaffekassen ble tømt,så nå er det bare å fylle på den igjen Ha ei fin helg og 73 !

Torsdag 9.oktober ! På møte i kveld viste Rune oss hvor vi kan få trykket qsl kort,og hvordag vi designer kort med Powerpoint og at Adobe Photoshop også kan brukes.Vi fikk se hans nye kort fra Svalbard som er under trykking i Ukraine.En grei gjennomgang,og om noen skal ha hjelp til design av kort,tror jeg vi er noen som har vært igjennom det opp til flere ganger,så det er bare å spørre om hjelp.Vi hadde også besøk av LA7SPA John,som var nede i Kristiansand på jobb,hyggelig at han kikket innom.Til slutt var det pølser med lompe og brød til,og selvsakt kaffe :) Tarjei spurte om det var noe som skulle tas opp på neste styremøte,tror han fikk noen tips om både det ene og det andre.Da har vi hatt en hyggelig kveld,alt ble slukket og lukket.73 og vi ses på lørdag !

Tirsdag 7.oktober ! Da har høstens regn satt inn,fint å være inne i en bunker,man hører ikke været :) Ikke store gjengen i kveld,mulig det skyldes vær og vind eller at det er månedsmøte til torsdag,vi får håpe det kommer flere da.Den eneste som jobbet litt var Asle,fikk en frekvensteller til å virke  Einar har kontroll med regninger og regnskap.Rune er tilbake på plass i godstolen,og vi andre drakk kaffe og løste noen av verdens problemer.Da ses vi på torsdag kl.19:00 ! 73 webmaster.

Lørdag 4.oktober ! Ja da var det drop-in igjen,og godt å være tilbake på plass etter Svalbard tur.Det dukket opp litt folk etter hvert,kaffe ble satt på og bollene er på plass.Leif kom også med nybakte boller med krem i mmmmmmmm,smakte bra.Gunnar Brox kom innom med litt nostalgi,blant annet noe fra NRRL's tidlige dager.Edgar tok vare på det,han skal gå igjennom det og vi får komme tilbake med det på historie/tilbakeblikk sidene våre.Rune kom ikke i dag,så mulig Svalbard og Danmark's tur har tatt knekken på han :) :) Ellers ikke mye nytt,det skjer lite i klubben for tiden ! ! Vi tar helg og ses på tirsdag,eventuelt på torsdag da det er månedsmøte.73 de webmaster.

Lørdag 20.sept !Fantastisk vær og vi er på drop-in.En del liv ute på fjorden og det er en del fiskere tror jeg,så nesten for galt å sitte i en bunker på Odderøya :) Radio conds er bra og det blir kjørt litt dx,men bollene og kaffen er jo også på plass og da blir det mye snikksnakk også Klokken er bare 12:00 så vi blir nok ei stund til ........QRX  Torgeir LA4UOA sjekker artikkelen om LA9SN-OZ8X som er i OZ denne måneden,han har fått opp en skikkelig rig.Vi var en tur i bokbunkeren på siden av oss og sjekket,helt utrolig at det får stå urørt og i orden.

ELLERS SNAKKER VI OM VÅRT 80 ÅR'S JUBILE,HÅPER DET JOBBES MED DET ?Onsdag 17.sep !    
Jota/Joti 18-19 oktober 2014 - Radioamatører. Også i år skal speiderne arrangere Jota/Joti, denne gang lørdag 18. oktober.  Dette er et arrangement hvor speidere over hele verden snakker sammen over radio.  For å få det til, er speiderne avhengig av å ha med noen radioamatører.
Tidligere år har Erik Grøtnes stått bak dette, men han har flyttet til Hawaii. Jeg har vært med som «reserve» - men har ikke anledning til å stille opp i år.

Er det noen hos LA9K som kan tenke seg dette?
Det er veldig hyggelig og inspirerende, sammen med en flott gjeng med barn og voksne. Man må rigge seg til med en mobil rigg og antenne på hytta.  Det er ikke strøm der ute, så det må medbringes.  Mer informasjon finnes her:  http://jotajoti.no/2014/
  og  her:     http://la7jam.no/.
Det er Frikirkens Speiderkorps med kallesignal LA7JAM som trenger hjelp!
For ytterligere informasjon, kontakt Trond Midtbø på e-post Trond Midbøe tmidboe@getmail.no
eller telefon 990 45 494.
Mvh Erik Børresen, LA8PSA

Vi var på drop-in også,og en fin gjeng i kveld.Forberedelsene for salg av diverse duppeditter sto stille i kveld,det gjennstår en del testing av dette,kan jo være ok å vite at det er i orden.Tarjei fikk en del bilder til artikkelen i som skal til "bullen",da får vi se om han er fornøyd med dem,ellers får vi ta noen nye.Det ble kjørt litt radio på slutten av kvelden,og conds var bra.Håper alle får ei fin uke 73 !

Lørdag 13.sept ! Blå himmel og sol i dag i Vennesla,men da jeg kom til Odderøya var det forsatt tåkeskyer utover mot havet.Det ble bra vær etter hvert,med sol og vindstille alså en ny smeigedag på Sørlandet.Da guttene begynte å komme satte vi i gang med å finne og sotere litt av alt som står rundt forbi som vi ikke har brukt for,og det blir etter hvert klargjort for salg.Vi har utrolig mye,og vi har ikke begynt i første etage enda :) To gutter fra ARTPILOT holdt på med fotografering/filming på toppen av bunkeren,de hadde et eller annet oppdrag.Ser ut til at et element på StepIren har ledd litt på seg,vi får håpe den klarer høst og vinter stormene. Som vanlig har vi kaffe og boller,og det går det jo mye av.Da har vi gått hjem,god helg og 73.

Torsdag 11.sept ! Da var det første månedsmøte etter sommeren over,skuffende lite folk !!!! LA9CG John holdt et foredrag om bygging av PA-trinn,utrolig hva han kan og får til.Det er nok en del av hobbyen som webmaster og kansje ( ? ) flere av oss ikke er særlig flinke til ? bare en ytring :) snakker mest om meg selv.Da John var ferdig,fikk vi boller og melkekake med brun ost til,joda det smakte bra.Videre utover kvelden gikk praten livlig sammen med flere kanner kaffe. Det ble litt radiokjøring tidligere på dagen,så 2 nye øyer i loggen for webmaster og la9k Gunnar og Ole Johan fikk også P29VCX  i loggen på slutten av kvelden.Lukene ble lukket,lokalet ryddet og alt slukket og låst.Da ses vel noen av oss til lørdag 73 så lenge ._._.

Tirsdag 9.sept ! Litt mer folk i kveld.Fin kveld på øya,helt vindstille og godt og varmt igjen.Asle har et prosjekt på gang,viser et eller annet,kan det være han har vært på fisketur og viser størelsen på fisken han har fått ? :) Nei det er et antenneprosjekt for 2m,tror det er planer for 2m testkjøring om tirsdags kveldene etter hvert.Oversikt over hvem som har nøkkler til bunkeren dukket opp i en perm som ble funnet på labben,og Rune har laget en ny oppdatert oversikt som ligger på pc'en.Ellers går det i kaffe og snikksnakk.Da er det månedsmøte til torsdag,og har ikke hørt om noen forandringer,så da er det nok LA9CG som kommer og forteller om rør PA-Trinn.Da ses vi kl.19:00 på Odderøya.

Lørdag 6.sept ! Webmaster var tidlig nedover i dag,og det ser ut til å bli grisevær.Hadde telefon fra Ragnar LA5HE,han hadde lyst til å kikke innom og ta fasilitetene i øyensyn.Han kom i 9.tiden,og var fornøyd med qth og alt her på Odderøya.Måtte jo la han få lov til å prøvesitte godstolen til hovedstasjonen,tror den falt i smak :) Ellers ikke mange som våget seg ut i dag,bare 4.stk med LA5HE.Ikke helt riktig,LA8OSA Eivind kom innom med qsl kort til Einar,og da ble jo han glad Hf stasjonen måtte kobles fra noen ganger,det kom både blink og smell like i nærheten eller ute i havet.Vi koste oss med vafler og kaffe utover dagen,og det var forsatt grisevær da vi skulle hjem.Ha ei fin helg og 73.

Tirsdag 2.sept ! Webmaster tilbake etter en OZ tur,det ble en stille og rolig tirsdags kveld.Noen driver med filtre for et eller annet,tror de har styr på det hele.Ellers ble det for det meste snakk med kaffe og kaker,vi som skal til Svalbard har begynt å planlegge turen til Kjevik tidlig en onsdags morgen om ikke lenge.Kjørte litt 80m med LI80K,ikke særlig mye trafikk,men desto mere støy.Bildet av bunkeren med antannemast er tatt fra Superspeed 1,og sommerfugelen satt og kvilte utenfor vinduet på broa. Ha ei fin uke og håper flere dukker opp til lørdag. 73 !

Lørdag 23.aug ! Smeigedag på Sørlandet,og da jeg kom inn var det en som satt og skulle bestille deler på nettet,han hadde hatt et lite helikopter havari :) Det har vært opprydding rundt bunkeren,diverse trær og busker er hogd ned.Men av hvem,spiller ikke så mye rolle det ble litt mer luftig og mer utsikt.En liten hendig sak når man skal lodde eller feste småting er dukket opp i labben,ja tipp hvem som har satt den inn.Ellers skulle Kjell til med noen filtre igjen,men han manglet ett eller annet,så det ble kaffe i stenden for :) Ja kaffe var det jo også kommet ei kasse av igjen,så hva skulle vi gjort uten en viss person.(det må være han som ikke vil vise hvem han er,på et av bildene)Røret til 40m loopen hadde glidd ned i treet den var festet i,det ble fikset,så nå henger den igjen så ingen får tak i den fra bunkertaket.Som dere også ser av bildene trenger det ei opprydding nede i første,hvet ikke om noen er enige i det,men stasjonsbestyreren har vel kontroll ? Vanntanken for avfukteren var nesten full,utrolig hvor mye fuktighet det er der nede,så bra vi har varmepumpe høyere oppe.Det ble jo pizza,snitter med kaffe og cola mmmmmmmm.Tror det må ha vært seilregatta,mye båter på fjorden.Hvepsebolet så forlatt ut,ikke mye trafikk,men vi måtte lukke vinduet for de fant veien inn,så en plass må de forsatt være.Forholdene på radioen var brukbare,så litt dx kom i loggen.God søndag og 73.

Lørdag 16.aug ! Det er jo Lighthouse weekend og det skulle vel kjøres fra Odderøya,men innteressen for Lighthouse kjøring i gruppen er laber.Det ble rett og slett ikke noe av,det ble kjørt litt LI80K,bare så verden hører litt fra oss i LA9K :) Det kom en liten gjeng etter hvert,og Torgeir fikk oppdatert sin Ten-Tec med hjelp fra diverse gutter (ingen nevnt og ingen glemt)Da var det jo en som var fornøyd da han tok riggen under armen og kjørte mot Mandal,eller qth'et på heia.Ellers gikk jo praten som vanlig,og Edgar kom med en benk fra Bjørn som skal nok stå på toppen av bunkeren.Da har vi jo plass å sitte på til neste Tall Ships' Races,tror det er i 2015 om jeg husker riktig.Det diskuteres radioamatør kurs og opplegg,men det er vel noe for styret å ta opp til høsten.Einar driver med å svare på innkomne qsl,og printer labels.Skoleskipet Sørlandet var på vei inn fjorden,og den har vi jo kontroll over :) :) Da har vi slukket og lukket,ha ei fin helg og 73.

Onsdag 13.aug ! Da har det kommet mail fra Joakim,da er det bare å sjekke.  SDR presentasjon   Enkel brukerguide   Ha ei fin uke og 73 !

Tirsdag 12. August kommer LA2QPA og forteller om R820T Software Defined Radio, liten svart dingseboms som kan ta imot alt fra 20 MHz til 2000 MHz, rett inn på PCen.
Noen bruksområder vil bli vist og demonstrert, i tillegg tas det med noen ekstra radioer og duppeditter som kan kjøpes for de som vil teste det ut.
Du kan også lytte på HF med litt ekstra mekk; her er en smakebit:
https://www.youtube.com/watch?v=qjM6H4C6H08

Tror Joakim var fornøyd i kveld,han fikk fortalt og demonstrert en liten svart dingseboms som han selv sa det var.Det kommer litt mer info når jeg har fått mail fra Joakim om emne,og diverse linker.Mange i kveld,tror det var 17 stk til sammen.Ha ei fin uke og 73.

Lørdag 9.august ! Brukbart vær i morges,men det er jo meldt dårligere utover dagen.Rune driver med en programmerings kabel,men det gikk ikke bra :) Stasjonsbestyreren kom jo ikke i dag så ikke noe hjelp å få,det er nok bare å få bestilt en ny.Det ser også ut til at det er nostalgidagen i dag,Gunnar hadde med gamle bildebøker fra Kristiansand.Joakim er også på plass,driver og tester sammen med sin far Tore LA8GT som driver med å få i gang noe radioutstyr igjen.Været har tatt på med regn og vind,så Ole Johan LA2OHA har det nok fint ute på Grønningen,vi hadde en prat med han på 2m.Ellers brukbare forhold på HF i dag,så Rune driver å skriker på et eller annet........Bilde av JW gutta som skal på tur i september,det gleder vi oss jo til.Jan LJ1G kom med qsl kort,så da ble Einar glad for å få litt arbeid igjen.Kortene er sotert og ligger i qsl kort hyllen for avhenting.God helg og 73 !


Tirsdag 5.august ! Ser på facebook at jeg er savnet,ja ikke godt å greie seg uten at webmaster er på plass men han kom etter hvert .I alle dager ser Rune er på vei inn i "formannskapet"har han tillatelse til det ? , han ser litt lur ut.Ja nå forstår jeg hvorfor politiet kom :) :) det gikk greit og de fikk kaffe,den ene av dem hvar LA5COA :) Mange kom innom bunkeren i kveld,veldig hyggelig å se nye fjes.Erik LA4WGA fra Honningsvåg,long time ago,så hyggelig å se han igjen også,var på ferie i Mandalstraktene og tittet innom.Han hadde med en Polaric tracker som er laget av Tromsøgruppen,tror de brukes i nødsambands sammenheng.Joakim LA2QPA og vennen hans kom også,tror han forbereder et foredrag neste tirsdag,mer info kommer.Ellers var jo den faste gjengen også på plass,så mye snakk og kaffe.Det ble litt radio også,brukbare forhold til VK9EX og YB4IR/5.Rune har koblet til en ny 2m,en han har hatt i bilen,tror han har for mange,så da er det jo greit at han setter de opp på la9k :) Det ble en lang kveld,vi låste ikke før klokken var 22:00,og da hadde jo facebook sjefen vært på øya i omkring 10-11 timer.Husk det nærmer seg lighthouse weekend,det er jo 16-17 august,det snakkes om å starte fredag kveld,og vi kjører fra Odderøya. Ha ei fin uke folkens og 73.  

Lørdag 2.august ! Sommer på Sørlandet enda,og Rune sa bare da jeg kom,så sein :) Han hadde satt på kaffen så den var klar,og bollene hadde jeg med og kakene hadde Einar med da han kom.Rune skal clone min radio som står i bilen,han fikk det til.Da er alle repeater frekvenser i Norge og Danmark på plass,med sub-tone og det hele.Einar sjekker kaffe-kassa,og har kontroll på den.Den nye læreboka er kommet fra NRRL,så da er nok forberedelser for et mulig kurs på gang ? Måtte ta et bilde av LA3QNA med ny t-sjorte :) God helg og 73 !

Tirsdag 29.juli ! Vi er på på plass igjen,tidlig som vanlig og det var deilig inne i bunkeren da varmepumpen står på avfukting.Litt dx ble det i dag da, YF1AR/5 og VK9EC kom i diverse logger.Ellers ikke den store jobbingen,men noen unge gutter kommer og det er jo hyggelig.LA2QPA Joakim er kommet på medlemslisten og vi ønsker han velkommen.
Webmaster har fått sitt Nikon coolpix P600 kameraet til å kjøre med wifi via smarttelefon ,og derfor er han med på noen av bildene :) en artig liten sak.
LA2LF Kjell er godt SK,og gravlegges til torsdag om noen vil følge.
Da tar vi kvelden og kjører hjemmover,ha ei fin uke og 73.

Lørdag 26.juli ! Rune var litt treg i dag,så var før han i bunkeren i dag.Da jeg kom inn hadde luftavfukteren tatt seg en tur i golvet,og diverse plastdeksler er sprekt,men det ser ut til at den virker forsatt.Da strømmen ble påsatt på broe,hadde noen glemt å kjøre inn SteppIr elementene.Gutter husk å gjøre det,bruksanvisningen er på nettet og ligger på broa,det er ganske lett ? Vi fikk besøk av DF8LS Helge og Leif viste han litt rundt,dere kan sjekke :  http://df8ls.de/    Det er IOTA contest i helgen og det mange nye øyer å hente,så stay tuned for de som er øy-jegere.Så var det fryseboksen,den er forsatt tom,hva må man gjøre med det ?  :)  Som vanlig er der jo boller og kaffe,og Einars kaker.God helg og 73.

 
Back to content | Back to main menu