LA9K - Kristiansandsgruppen av NRRL

.net
Gå til innhold
Antennetrøbbel på Odderøya!
Se her

Kurs for deg som vil bli radioamatør - Sjekk her!

Saker til årsmøtet må sendes broa@la9k.net innen 29/2!

Lørdag 20. sept!
Fantastisk vær og vi er på drop-in. En del liv ute på fjorden og det er en del fiskere tror jeg, så nesten for galt å sitte i en bunker på Odderøya :) Radio-conds er bra og det blir kjørt litt dx, men bollene og kaffen er jo også på plass og da blir det mye snikksnakk også. Klokken er bare 12:00 så vi blir nok ei stund til QRX. Torgeir LA4UOA sjekker artikkelen om LA9SN-OZ8X som er i OZ denne måneden, han har fått opp en skikkelig rig. Vi var en tur i bokbunkeren på siden av oss og sjekket, helt utrolig at det får stå urørt og i orden.

ELLERS SNAKKER VI OM VÅRT 80ÅRS-JUBILEET, HÅPER DET JOBBES MED DET?
Onsdag 17.sep!
Jota/Joti 18-19 oktober 2014 - Radioamatører. Også i år skal speiderne arrangere Jota/Joti, denne gang lørdag 18. oktober.  Dette er et arrangement hvor speidere over hele verden snakker sammen over radio.  For å få det til, er speiderne avhengig av å ha med noen radioamatører. Tidligere år har Erik Grøtnes stått bak dette, men han har flyttet til Hawaii. Jeg har vært med som "reserve" - men har ikke anledning til å stille opp i år.

Er det noen hos LA9K som kan tenke seg dette?
Det er veldig hyggelig og inspirerende, sammen med en flott gjeng med barn og voksne. Man må rigge seg til med en mobil rigg og antenne på hytta.  Det er ikke strøm der ute, så det må medbringes.  Mer informasjon finnes her:  http://jotajoti.no/2014/   og  her:     http://la7jam.no/.
Det er Frikirkens Speiderkorps med kallesignal LA7JAM som trenger hjelp! For ytterligere informasjon, kontakt Trond Midtbø på e-post Trond Midbøe tmidboe@getmail.no eller telefon 990 45 494. Mvh Erik Børresen, LA8PSA

Vi var på drop-in også og en fin gjeng i kveld. Forberedelsene for salg av diverse duppeditter sto stille i kveld. Det gjennstår en del testing av dette, kan jo være ok å vite at det er i orden. Tarjei fikk en del bilder til artikkelen i som skal til "bullen", da får vi se om han er fornøyd med dem, ellers får vi ta noen nye. Det ble kjørt litt radio på slutten av kvelden og conds var bra. Håper alle får ei fin uke 73!
Lørdag 13. sept!
Blå himmel og sol i dag i Vennesla, men da jeg kom til Odderøya var det forsatt tåkeskyer utover mot havet. Det ble bra vær etter hvert med sol og vindstille, altså en ny smeigedag på sørlandet. Da guttene begynte å komme satte vi i gang med å finne og sortere litt av alt som står rundt forbi som vi ikke har brukt for, og det blir etter hvert klargjort for salg. Vi har utrolig mye, og vi har ikke begynt i første etasjee enda :) To gutter fra ARTPILOT holdt på med fotografering/filming på toppen av bunkeren, de hadde et eller annet oppdrag. Ser ut til at et element på StepIren har lea litt på seg, vi får håpe den klarer høst- og vinterstormene. Som vanlig har vi kaffe og boller, og det går det jo mye av. Da har vi gått hjem, god helg og 73.
Torsdag 11. sept!
Da var det første månedsmøte etter sommeren over, skuffende lite folk!!!! LA9CG John holdt et foredrag om bygging av PA-trinn, utrolig hva han kan og får til. Det er nok en del av hobbyen som webmaster og kanskje(?) flere av oss ikke er særlig flinke til? Bare en ytring :) Snakker mest om meg selv. Da John var ferdig, fikk vi boller og melkekake med brun ost til, joda det smakte bra. Videre utover kvelden gikk praten livlig sammen med flere kanner kaffe. Det ble litt radiokjøring tidligere på dagen, så to nye øyer i loggen for webmaster og LA9K. Gunnar og Ole Johan fikk også P29VCX  i loggen på slutten av kvelden. Lukene ble lukket, lokalet ryddet og alt slukket og låst. Da ses vel noen av oss til lørdag 73 så lenge ._._.
Tirsdag 9. sept!
Litt mer folk i kveld. Fin kveld på øya, helt vindstille og godt og varmt igjen. Asle har et prosjekt på gang, viser et eller annet, kan det være han har vært på fisketur og viser størelsen på fisken han har fått ? :) Nei det er et antenneprosjekt for 2 m, tror det er planer for 2 m testkjøring om tirsdags kveldene etter hvert. Oversikt over hvem som har nøkkler til bunkeren dukket opp i en perm som ble funnet på labben og Rune har laget en ny oppdatert oversikt som ligger på pc'en. Ellers går det i kaffe og snikksnakk. Da er det månedsmøte til torsdag og har ikke hørt om noen forandringer, så da er det nok LA9CG som kommer og forteller om rør PA-Trinn. Da ses vi kl 19:00 på Odderøya.
Lørdag 6. sept!
Webmaster var tidlig nedover i dag og det ser ut til å bli grisevær. Hadde telefon fra Ragnar LA5HE, han hadde lyst til å kikke innom og ta fasilitetene i øyensyn. Han kom i 9-tiden og var fornøyd med QTH og alt her på Odderøya. Måtte jo la han få lov til å prøvesitte godstolen til hovedstasjonen, tror den falt i smak :) Ellers ikke mange som våget seg ut i dag, bare 4 stk med LA5HE. Ikke helt riktig da, LA8OSA Eivind kom innom med QSL-kort til Einar og da ble jo han glad.  HF-stasjonen måtte kobles fra noen ganger, det kom både blink og smell like i nærheten eller ute i havet. Vi koste oss med vafler og kaffe utover dagen, og det var forsatt grisevær da vi skulle hjem. Ha ei fin helg og 73.
Tirsdag 2. sept!
Webmaster tilbake etter en OZ tur, det ble en stille og rolig tirsdags kveld. Noen driver med filtre for et eller annet, tror de har styr på det hele. Ellers ble det for det meste snakk med kaffe og kaker, vi som skal til Svalbard har begynt å planlegge turen til Kjevik tidlig en onsdags morgen om ikke lenge. Kjørte litt 80 m med LI80K, ikke særlig mye trafikk, men desto mere støy. Bildet av bunkeren med antannemast er tatt fra Superspeed 1 og sommerfugelen satt og kvilte utenfor vinduet på broa. Ha ei fin uke og håper flere dukker opp til lørdag. 73!

Medlemsmøte hver andre torsdag i måneden.Drop-in tirsdag kveld og lørdag formiddag.Sjekk møtekalenderen!Ikke medlem? Meld deg inn i dag!

Besøkende:

hit counter
Tilbake til innholdet