LA9K - Kristiansandsgruppen av NRRL

.net
Gå til innhold
Antennetrøbbel på Odderøya!
Se her

Kurs for deg som vil bli radioamatør - Sjekk her!

Saker til årsmøtet må sendes broa@la9k.net innen 29/2!

Lørdag 1.oktober!
Etter storm og mye regn, da kom sola med fint høstvær. Antennene har snudd litt på deg og rotorindikatoren er ikke riktig og er nok ca. 25 grader ute av posisjon. Da blir det en jobb for mastegutta igjen, vi får håpe på godt vær fremover. Kjell har fått repeateren som skal stå på Hovatn og den blir nok snart montert. Da har vi repeater på Håland, Hesteheia og Hovatn, og alle blir linket sammen via 70cm, Kjell informerer på møte i november. Ingen radiokjøring i dag, så vet ikke hvordan kondisjonene er, de har jo vært dårlige noen dager. Kaffe, boller og mandariner var menyen i dag :)  Ellers ble det gjort noen småjobber, Einar jobbet med div.qsl kort og på pcen fikk vi slettet diverse dill og dall :) Det er nok på tide med en ny PC snart! Da er det helg 73!  

Lørdag 8. oktober!
Var litt sein nedover i dag, det var bare Einar og Leif som var på plass. Noen av guttene var på tur til Hovatn med repeater, de kom visstnok ikke inn i bua (tror det var feil nøkkel). Har ikke hørt noe om hvordan det gikk, mulig bomtur? Ellers ikke mye på HF, det ble litt AN400 :) DIPLOMA AND SPECIAL TROPHY – “400TH ANNIVERSARY OF THE DEATH OF MIGUEL DE CERVANTES”. Tror det er siste dag i morgen søndag. Det kom et smell i vinduet på broa i dag og en fugl måtte sitte lenge på bakken før den kom seg igjen. Da vi gikk måtte vi en tur opp og se på den nye pipa til renseanlegget, ikke lett å se fra parkeringsplassen men vi fant den :) God helg og 73.

Hovasfjell. Bratt som bare fy. Se om du kan bruke noen av disse bildene.
De LA2JEA

Tirsdag 11. oktober!
Vi var der i kveld også, bra oppmøte. Vi har fått 2 nye medlemmer, og vi ønsker LA5KRA Erik og LA2DRA Kenneth velkommen. Kenneth var her i kveld, hyggelig å hilse på og vi håper vi ser deg ofte. Erik har vært medlem tidligere, men har vært vekk fra Norge ei stund, så vi kjenner deg jo og håper du stikker innom igjen. Ellers gikk praten livlig over en kopp kaffe eller to ;) Det er månedsmøte til torsdag og det er Asle som skal snakke om LTSPICE som er et elektronisk simuleringsprogram. Vi håper mange finner veien og det blir nok kaffe og noe å bite i, tenker jeg. Da ses vi på torsdag, 73.

Torsdag 13. oktober!
Da var månedsmøte over, og Asle viste og fortalte om ”LTspice, Elektronisk Design program for kretser”.  Dette kan Asle noe om og for de som bygger og driver med denslags, så er det nok et nyttig program. Asle hadde også med seg en liten innkjøpt 2m/70cm mobil tranceiver, tror nok den var fin for nymoderne biler da den var ganske lite og lett å få plass til. Ellers litt å bite i og kaffe, og praten gikk livlig. Tror vi var 11 medlemmer, kansje litt lite til å være gruppemøte. Da er det jo som vanlig drop-in på lørdag, 73 så lenge.

Lørdag 15. oktober!
En stille og rolig lørdag i bunkeren, men det blåste godt ute og det durte bra i mast og antenner. Medlemsliste og mail-adresser ble gjennomgått, så nå skulle det være kontroll. Det var to forblåste gutter som kom på ettermiddagen, de hadde igjen vært på tur til Hovasfjell, best å ikke si noe mer om det :) Bildene fra fjellet har LB2S tatt, ser vel litt kalde ut. Ha ei fin helg og 73.

Lørdag 22. oktober!
Stille og rolig drop-in i dag, kald og sur vind så arbeidet ute ble skrinlagt. Det klargjøres for digipiter på Håland, tidspunkt for montering ikke planlagt enda. Ellers bare kaffe og kjeks og litt radiokjøring, åpning nedover i Afrika. Vi har tatt helg, 73.

Tirsdag 25. oktober!
Det er høst og selv om det ikke var noe vind så hadde Kenneth LA2DRA en kald jobb med å prøvekjøre sin Flightradar motager på toppen av bunkeren i den lile masta. Han hadde overvåker fra toppen av den store masta, ja det sitter nesten alltid noen på antennene og nyder utsikten :) :) Det var en bra gjeng innom i kveld, og som vanlig gikk praten høyrøstet. Einar LA7NCA hadde fått QSL-kort fra NRRL, de er jo på plass i QSL-hyllen. Conds på HF er jo ikke noe å skryte av om dagen, så ingen aktivitet fra LA9K i kveld. Varmepumpen var avslått da vi kom i kveld, vet ikke hva det skyldes, men kjølig var det. Det var bare å starte gassovnen og sette den på fullt, ikke lenge før det var brukbart på broa. Kaffen var varm når de fleste kom, Kjell LA9HH hadde kjøpt flere poser så da er vi sikret kaffe ei stund. Da ses vi på lørdag, minus et par i styret som drar til sydligere bredder, god tur.

Lørdag 29.oktober!
Var tidlig på plass i dag, tror klokken var 09:15 og fin soloppgang. Det var bare å få på kaffen, og radioen og det hele fikk strøm på. Folket dukket opp etter hvert, Kenneth demonterer og monterer, men det viser seg at det er utrolig mye støy i område og Flightradar-mottaker virker ikke som den skal. Vi prøvde å slå av 4m beaconet, men det var ikke den som var skyld i støyen. Han lar det stå noen dager, og om det ikke virker er det nok bare å demontere igjen. Kontrolløren var jo som vanlig på plass i toppen av masta, var kansje redd vi skulle ta ned antenna :) Ellers er jo ikke varslene for conds noe bra, men ZL7G gikk greit å kjøre på 20m. Det er jo CQWW test i helgen, så trafikk var det jo på 20m. Det var også besøk av turgåere, og noen hadde funnet en plass i solen med utsikt. Fikk øye på et fisblidt ansikt på innersiden i bunkeren, ja de fleste kjenner vel fjeset. God helg til alle og 73.

Medlemsmøte hver andre torsdag i måneden.Drop-in tirsdag kveld og lørdag formiddag.Sjekk møtekalenderen!Ikke medlem? Meld deg inn i dag!

Besøkende:

hit counter
Tilbake til innholdet