LA9K - Kristiansandsgruppen av NRRL

.net
Gå til innhold
Antennetrøbbel på Odderøya!
Se her

Kurs for deg som vil bli radioamatør - Sjekk her!

Saker til årsmøtet må sendes broa@la9k.net innen 29/2!

Lørdag 31. oktober!
Ja, da er vi her igjen! Grått vær, så passer bra med drop-in. Repeateren ser ut til å virke fint og de fleste har vel fått satt inn 100hz subtone. Da har vi jo et bra QTH på Hestheia, og sør-vest QTH-et er også sikret sammen med et bra QTH nord for Byglandsfjord (ca.1000m moh) og når sammenkobling av alle repeatere er ferdig blir det et bra dekningsområde. Repeateren på Svaland er QRT og blir tatt ned til uken, blir nok flyttet etter hvert til et av de andre QTH-er. Kjell er i gang med å lage merking til alle kablene i mast og vifterom, noe som trengs. Det ble mye snakk og kaffe i dag, men etter hvert fikk Asle folket i gang med å få hengt opp 160m-dipolen igjen, og da fikk vi jo litt luft også. Det er bilde av repeateren på hestheia - og av Kjell på sør-vest QTH-et foran hytta med mast og antenne. Rotoren til SteppIR'en sa vi ikke virket, men den kjører, det er bare indikatoren som ikke er riktig. Om noen bruker den, så vær forsiktige. Vi må nok ha ned rotoren og bytte potmeteret, det kom Ronny med i dag. Da tar vi helg, 73!
Ca 28. oktober!
Her er en del bilder tatt av LA3ZPA Ronny da han hadde en hvilepause under demontering av SteppIR, tatt fra toppen av masta på Odderøya.
Lørdag 24. oktober!
En del folk innom i dag og det vaskes forsatt og det er i labben det foregår. Det er gråvær, men opphold og ikke mye vind. Kaffemaskinen går for fullt og Asle (LA2JEA) måtte en tur til byen da det ble tomt for kaffe. Sigmund (LA4GI) rydder vekk utstyret til APRS og echolinken som var montert i vifterommet da det ikke skal brukes mer. Det er en som tusler rundt i kamuflasjedrakt, det var vist Rune(LA2OTA). Asle rydder vekk diverse etter antennejobben og vi er vel alle enige om at det trengs en rydding og merking av coax'er i mast og vifterom. Ha ei fin helg, og husk å bruke repeateren - den er jo blitt kjæmpegod. 73!


Søndag 18. oktober!
Drømmevær i dag også, SteppIR fikset og satt opp. Bra jobbet av hele gjengen!


Lørdag 17. oktober!
Da er vi på plass på Odderøya i et nydelig vær og det er planlagt antennejobbing. Når det gjelder nedvasken ser det ut til at hele "museet" er ferdig, det har aldrig vært så fint der inne. Det er bare å ta av seg hatten for de som har vaskejobben, men de har mye igjen enda. Etterhvert kom folket og etter litt kaffe gikk de i gang med antennejobben. Den ene enden av 160m dipolen var også slitt seg i feste, så bra å få ferdig dette før vinteren. Ronny (LA3ZPA) jobber først med å få løsnet alle coax'ene, og så slippe ned alle tråd-antennene. Asle og Leif dreiv med all klargjøring på bakken (på taket av bunkeren). Ronny hadde litt av en jobb, og etter flere timer i masta var han klar for å slippe ned SteppIR'en. Det gikk utrolig bra, selv om det var mange sjefer på taket. Da er planen å fikse den i morgen og få den opp på plass igjen. Vi er der omkring 12:00, så om noen har lyst til å hjelpe til er det bare å møte opp. God helg og 73!


Tirsdag 13. oktober!
Det er blitt høst på Odderøya også, og i lokalene i bunkeren vaskes det stadig. Stolene i "museet" og lokalene med utstyr jobbes det med, men labben er forsatt nedsotet. Dette tar nok sin tid og vil helst ikke snakke om lageret nede, godt vi ikke har noe med rengjøringen... Kjell kom med et lass med uhf/vhf antenner og han får visstnok nøkkel til det nye repeater QTH'et i morgen. Dette blir spennende når dette blir ferdig, vi får nok en utrolig dekning på repeateren. Asle snakker om antennejobbing til lørdag, det er meldt fint vær i helgen, så da får vi se om han får samlet folket. Om dere ser på bildet av Leif, ja da forstår vi jo hvorfor han kommer seint om lørdagen. Ha ei fin uke og 73!  


Lørdag 10. oktober!
Da var vi på plass igjen og broa var ferdig vasket og alle stolene renset. De har holdt på ei uke, så da kan dere tenke dere hvor lenge det tar og bli ferdig med alt. Alt radioutstyr var koblet fra, så det ble jo en liten jobb og få alle kablene på plass og lagt fint opp, men det tok Rune og Leif seg av. Vi fikk besøk av LA7LY Jan Otto, hyggelig å se nye ansikter, han bor på Hånes. Ha ei fin helg og vi er nok på Broa igjen til tirsdag. 73!


Fredag 2. oktober!
Fikk tak i STASJONSBESTYREREN på 60m i morges, ja dere leser riktig (var på 60m). LA8DW og LA7DK var nok ute i samme ærend. Vi lurte jo på hvordan det går med rengjøringen på gruppelokalet, Leif har vært nede en tur og han har også snakket med Kjell (LA3QNA). Det er ikke rengjort men ei vifte var satt inn og vinduet åpnet, og de håper rengjøringsbyrået begynner til uken. Bildene har jeg fått av Rune(LA2OTA), så dere kan jo se det er litt sot og lysamaturen ser jo ikke helt bra ut. Som dere ser er jo stasjonsbestyreren blid, kan det være han gleder seg til renvaskede lokaler. Da er det bare å vente på info til uken. Det er jo månedsmøte til torsdag, men det må vi nok utsette, kan jeg tenke meg. GOD HELG og 73!


Medlemsmøte hver andre torsdag i måneden.Drop-in tirsdag kveld og lørdag formiddag.Sjekk møtekalenderen!Ikke medlem? Meld deg inn i dag!

Besøkende:

hit counter
Tilbake til innholdet