LA9K - Kristiansandsgruppen av NRRL

.net
Gå til innhold
Antennetrøbbel på Odderøya!
Se her

Kurs for deg som vil bli radioamatør - Sjekk her!

Saker til årsmøtet må sendes broa@la9k.net innen 29/2!

Tirsdag 28. okt!
Så er vi her igjen og hyggelig at så mange fant veien i kveld. UHF repeateren hos Kjell (Kjells repeater) går bra, sies det, det er bare å prøve for de som har 70 cm. Den går bra i området og helt til Birkeland, sies det :) En eller annen (sri fikk ikke tak i navnet) som hadde jobbet i bunkeren en gang kom innom. Tror de driver og skal gjenoppbygge noe av det som var der og trengte div. ting. Tror noe av det han trengte var her, men vet ikke hvordan det gikk. Ellers ble det mye kaffe og boller og praten gikk livlig. Styrereferat er kommet og er lagt ut på på siden : STYRET/INFO. Mye hyggelig lesing blant annet om 80-års jubileet/Julemøte fredag 12.desember med skalldyrsbuffet. Toastmaster blir LA1FH Gunnar, LA3KV Edgar viser historie fra LA9K. Det blir litt video/bilder fra Svalbardturen som LA2OTA Rune og LA8DW Karl Gustav holder på med. Går ut fra det kommer mer info/innbydelse etter hvert, håper mange vil ta turen til Varodd denne kvelden. Da får alle ha ei fin uke og 73!
Lørdag 25. okt!
Vi er på plass, men det er nok bare den harde kjerne i dag :) Måtte opp i treet som 40 m-loopen er festet i dag. Har nok vært en dårlig innfestning, henger ok igjen nå. Været er fint, til en forandrig, har jo regnet mye i det siste. Otra er kjæmpestor og hyttene til fiskerne langs elva står nesten under vann. Kjell holder på med 70 cm (434.625) repeateren. Han har igjen å få antennene klare og den er snart klar for prøvedrift, følg med! Den er foreløbig satt opp hjemme hos Kjell og han bor jo høyt og fritt. Einar, ja han er jo som vanlig i gang med QSL-kortsotering, tror det minker på kort etter hvert. Edgar har ett eller annet i kikkerten, men hva? Det er CWWW test i helgen, så ikke mye radiokjøring her i dag. Da får dere ha ei fin helg og 73!
Lørdag 18. okt!
Det er meldt regn i dag, men det har ikke begynt da jeg ankom Odderøya. Flere kom etter hvert og det gjorde regnet også, og da er det jo godt å være inne. Brukbare forhold på HF i dag og litt DX ble kjørt. Einar fikk sjekket ut en del QSL-kort som var kommet inn og vi laget en ny database til LA9K med alle call/spesialcall og QSO'er på. Det gjør det litt lettere å sjekke ut QSL-kortene og printe labels, og vi slipper å logge ut og inn av de forskjellige logger. Vi har jo selvfølgelig kaffe og bolle, det går ikke bra uten :) Vi fikk besøk av OZ8X Harald (LA9SN) som var på besøk i byen, veldig hyggelig at han tok turen innom oss. Han har jo flyttet til Danmark og bygget opp litt av en stasjon og er kommet godt i gang derfra. Etter hvert slukket og lukket vi, men ble jo stående i regnværet oppe på parkplassen, ja vet ikke hvor lenge, ikke godt å få avsluttet et godt lag med mye mimring. Ha ei god helg og 73.
Lørdag 11. oktober!
Ja, det var tredje dagen på Odderøya denne uka, alt i alt var vel 8 mann innom i dag, så ikke hverst det! Einars (LA7NCA) redning var jo at Jan (LJ1B) kom med QSL-kort :) Og da hadde jo han noe å gjøre. Tror det kom 711 QSL-kort som er sotertog ligger i QSL-hylla. Jan fikk også ei ladning som skulle til NRRL, vi er jo heldige som har Jan her nede og som frakter dem frem og tilbake, takk til Jan. Brukbare forhold på HF i dag, litt småtteri ble kjørt. Det har vært innevær i dag med kraftige regnbyger, så ganske bra i bunkeren:) Einar jobbet jo også med regnskapet og det ser jo brukbart ut. Kaffekassen ble tømt, så nå er det bare å fylle på den igjen. Ha ei fin helg og 73!
Torsdag 9. oktober!
På møte i kveld viste Rune oss hvor vi kan få trykket QSL-kort og hvordan vi designer kort med Powerpoint og at Adobe Photoshop også kan brukes. Vi fikk se hans nye kort fra Svalbard som er under trykking i Ukraina. En grei gjennomgang og om noen skal ha hjelp til design av kort, tror jeg vi er noen som har vært igjennom det opp til flere ganger, så det er bare å spørre om hjelp. Vi hadde også besøk av LA7SPA John som var nede i Kristiansand på jobb, hyggelig at han kikket innom. Til slutt var det pølser med lompe og brød til, og selvsagt kaffe :) Tarjei spurte om det var noe som skulle tas opp på neste styremøte, tror han fikk noen tips om både det ene og det andre. Da har vi hatt en hyggelig kveld, alt ble slukket og lukket. 73 og vi ses på lørdag!
Tirsdag 7. oktober!
Da har høstens regn satt inn, fint å være inne i en bunker, man hører ikke været :) Ikke store gjengen i kveld, mulig det skyldes vær og vind eller at det er månedsmøte til torsdag, vi får håpe det kommer flere da. Den eneste som jobbet litt var Asle, fikk en frekvensteller til å virke. Einar har kontroll med regninger og regnskap. Rune er tilbake på plass i godstolen og vi andre drakk kaffe og løste noen av verdens problemer. Da ses vi på torsdag kl.19:00! 73 de webmaster.
Lørdag 4. oktober!
Ja, da var det drop-in igjen og godt å være tilbake på plass etter Svalbard-tur. Det dukket opp litt folk etter hvert, kaffe ble satt på og bollene er på plass. Leif kom også med nybakte boller med krem i, mmm smakte bra. Gunnar Brox kom innom med litt nostalgi, blant annet noe fra NRRL's tidlige dager. Edgar tok vare på det, han skal gå igjennom det og vi får komme tilbake med det på historie/tilbakeblikk-sidene våre. Rune kom ikke i dag, så mulig Svalbard- og Danmarks-tur har tatt knekken på han :) :) Ellers ikke mye nytt, det skjer lite i klubben for tiden!! Vi tar helg og ses på tirsdag, eventuelt på torsdag da det er månedsmøte. 73 de webmaster.

Medlemsmøte hver andre torsdag i måneden.Drop-in tirsdag kveld og lørdag formiddag.Sjekk møtekalenderen!Ikke medlem? Meld deg inn i dag!

Besøkende:

hit counter
Tilbake til innholdet