LA9K - Kristiansandsgruppen av NRRL

.net
Gå til innhold
Antennetrøbbel på Odderøya!
Se her

Kurs for deg som vil bli radioamatør - Sjekk her!

Saker til årsmøtet må sendes broa@la9k.net innen 29/2!

Lørdag 2. mars!
Som vanlig var de mest hardbarka på plass før webmaster i dag (også)! Og kaffen var selvfølgelig klar på kanna, helt uten hjelp fra norges eneste lisensierte kaffekoker.
Diskusjonen gikk litt angående SteppIR-antennen, om midterste element var knekt inni eller utenfor koblingsboksen. Det er mulig den diskusjonen enda ikke er over selv om de to siste bildene fra LA8DW Karl Gustav i Venezuela dokumenterer det meste! Han fikk forøvrig med seg et par bunker QSL-kort som skal sendes via "bureau". Torgeir, LA4UOA, fikk lagt inn "Solar-Terrestrial Data" på QRZ-profilen sin, og han mener den er svært nyttig for DX-ing. Vi får bare lese oss opp på den, link til forklaring ligger her på LA9K.net. Forutenom dette ble det en liten opptelling av stoler i bunkeren. Det er ca 40 av dem, dvs ca 20 for mye som bare tar opp plass sammen med masse anna som "ingen" vet hva er. Rydding er under planlegging! Inntil neste gang: 73!
Tirsdag 4. mars!
Webmaster fikk seg dessverre en ambulansetur i går og ble forhindret fra drop-in i kveld, men han takker ærbødigst for hilsninger og lykkeønskninger de oppmøtte 5 par bein som var på øya i denne kvelden!
Kommer sterkere(?) tilbake, 73!
Lørdag 9. mars!
Det ble 22-24 føtter på broa i dag, selv om været var grått og senere gikk over til snøføyke. Pulten på lab-en ser ut som den pleier - og litt til... Morten LB7XI hadde med seg en kamerat som fikk en orientering fra formannen om hva som befinner seg av utstyr på broa. Leif var også tilbake på øya etter etter lengre fravær, og han var i velkjent stil - heldigvis! Og plutselig ramla det inn besøk fra Arendal, det var Raymond LA3SIA som hadde tatt turen i forbindelse med sønnens håndballkamp i byen. Tok litt tid før formannen skjønte hvem han forsøkte å belære om 2m-repeaterne, men webmaster fikk fortalt ham at Raymond er vel en av de som bruker repeaterne mest - før formann Asle LA2JEA gikk på ei litt for stor kjempeblemme! Eller har webmaster og Leif blitt enige om hvordan man kan gripe an utstyret i museet, hvordan det kan presenteres. Leif kjenner jo omtrent historiene til alle duppeditter og sendere/mottakere i hyllene der, så nå er det håp om å få presentert det for almuen. Vi fant i alle fall to (like) mottakere (General purpose marine receiver NS 702) som kan selges, pluss et oscilloscop. Forøvrig er webmaster nå også innrullert i Sambandstjenesten og han ser frem til å finne mer ut av sin rolle der. Ellers ble det diskutert hva som er å få tak i av billige VHF/UHF-radioer fra f.eks. AliExpress. Både Raymond og webmaster har jo handla en del der, så denne gang var det Torgeir LA4UOA som fikk en briefing angående hva som finnes og hva som kan være brukende. Webmaster fant aldri ut av hvem som kasta seg på vannvågna, så Farris-flaskene får nok stå der ei stund til... Nå nærmer det seg årsmøtet til torsdag, men vi ses vel igjen allerede til tirsdag! Inntil da: 73!
Tirsdag 12. mars!
Webmaster rakk akkurat innafor døra før QSL-manager LA8DW (også kjent som "webmaster emeritus") ramla inn, helt i hundre etter å ha susa rett igjennom en pile-up eller to på hjemme-QTH. Og da ble det like greit å kjøre J38R på FT8 fra LA9K også, på 10 meter - på 80 meter-antennen(!) og 40-50 W siden StepIR-antennen fortsatt er noe redusert. Ellers ble det gravd frem noen filtre som vekket interesse hos noen, samt noen tanker om det er noe radioutstyr på lageret som kan sendes som nødhjelp til Ukraina. Og som kjent er vel ikke lageret til LA9K veldig tomt... I tillegg ble det diverse ytringer om verdens land og folk, webmaster tør ikke referere fra dette. Formann Asle LA2JEA oppfordret til å rydde vedd diverse prosjekter fra broa siden det skal gjennomføres årsmøte til torsdag. Greit at det ser litt ordentlig ut til da. Kanskje mekking og styr med litt større utstyr kan utføres i lab-en, ikke flyte rundt på kafebordene på broa og ødelegge dem? Betinger at det er en ledig flekk på pultene i lab-en, riktignok... (se bildene fra sist lørdag). Ses på årsmøtet, 73 så lenge!
Torsdag 14. mars!
Da var årsmøtet unnagjort for i år. Ikke allverdens oppmøte, men "den harde kjerne" fikk da gjennomført møtet i følge agendaen likevel. Som man ser på bildene ser det litt annerledes ut fra styrets posisjon enn fra salen. Før møtet informerte formannen om at det ikke skulle føres i referatet at det nå er en måned siden valentinsdagen og at det i dag var dagen for B&BJ (hva nå det måtte bety...). Det formelle årsmøtereferatet finnes forøvrig et annet sted på websidene her når det er klart. Bursdagsbarnet LB7XI Morten dukka også opp, uvisst hvor søkklasta med bursdagskake han var ved ankomst, det var uansett ikke påfallende synlig. Etter møtet ble det både melkebrød og spiralloff med ditto utvalg av ferdigkutta oster. Og til slutt ville formannen at de utvalgte satte navnet på protokollen, noe to av dem også gjorde - bokstavelig! Så da er vedtak fattet og saker satt i sving av styret, lykke til med det kommende årets viderverdigheter! 73 :)
Tirsdag 19. mars!
Morten, LB7XI, hadde allerede åpna dører og luker da vi andre kom ramlende inn som perler på en snor denne regnvåte tirsdagskvelden. Formannen var en av disse perlene på snora, og han og Morten satte umiddelbart i gang med å samle sammen egnet radioutstyr for donering til ambulansetjenesten og brannvesenet i Ukrania. I tillegg håper vi at flest mulig ser i skuffer og skap om de kan ha noe VHF/UHF-utstyr som de aldri kommer til å bruke - og får dette med på lasset til Ukraina! LA4PGA, Trond fra Nittedal, la også turen innom siden han var i området og visste via QST-LA at vi hadde drop-in i kveld. Et hyggelig besøk av en som vel må sies å ha rede på dette med samband under søk og redning. Foruten dette forsøkte webmaster og LB2S, Tore, seg på DMR-oppsett av Baofeng DR-1801 traskesnakker mot repeateren som foreløpig står til test hjemme på Hånes hos Tore. Alle andre radioer som ble testa fungerte fint, men Baofengene synes å være litt for kryptiske i programvaren... Ses på lørdag, 73!
Lørdag 23. mars!
Førstemann i dag, men med LA7NCA, Einar, hakk i hel. Vi fikk i gang kaffen, åpna luker og forkynt at vi var på plass. Litt variabel utsikt, Oksøy fyr kom og gikk fra synsranden, alt etter hvor heftige regnbygene var. Det dukka opp flere bein etterhvert, både med og uten lisens. Morten, LB7XI, hadde ordna med henting av det radioutstyret som skulle sendes til Ukraina. Det var en liten bil, men det skal visst komme en til slik at vi får sendt alt sammen. Morten og LA2JEA, Asle, lasta på. Og etter å ha satt seg i to minutter var det rett på opplasting av gamle stålskap og annet metall på Tarjeis tilhenger. Kanskje det blir noen kroner for slrapmetallet? LA9HH, Kjell, hadde også tatt turen, hyggelig å hilse på! Det var også en kar fra Søgne, LA7LKA Øystein, hyggelig! Webmaster fikk omsideer laga nye etiketter til QSL-korthylla, så det blir spennende å se om QSL-manager LA8DW tar dem i bruk slik at flere får sin egen hylle der. Tarjei sjekka om det går an å få tak i glassfiberrør med riktig dimensjon fra Homborsund slik at StepIR-en kan fikses igjen. Han fant riktig diameter, men må sjekke litt videre om det er sterkt nok. Ellers er påske-godteriet på plass for de som ønsker å tilbringe påska på øya. Søpla ble også behørig fraktet til og avlevert på Mjåvann gjenvinningsstasjon, kun belemret med litt kjeft for sort sekk og en sprayboks type WD-40 som ikke burde vært oppi der. Til neste gang: 73!
Tirsdag 26. mars!
Lisensiert kaffekoker LA2JEA, Asle, også kjent som formann i LA9K, har skrubbet kolben til kaffetrakteren. Vi fant ut at den var blank! Kaffekannene fikk seg også en omgang med oppvaskbørsten, både innvendig og utvendig. De ser nok fortsatt litt 80-tallsaktige ut... Ny vannkoker (som virker) hadde han også fått med seg. Testet og funnet i orden. Asle sitter jo aldri stille, så da Morten, LB7XI, også kjent som nestformannen i LA9K, dukket opp, da ble det tatt et skippertak i museet. Det var en del skrot, det går i søpla. Tore, LB2S, hadde utvidet "lageret" sitt til museet, det er nå plassert mer hensiktsmessig - uvisst hvor. Roll-upene fra NRRL ble satt opp for test, beskuelse og øving for formannen. De skal brukes under seansen på Kilden 9. april, men returneres til ligaen etterpå. Vi vil jo gjerne beholde de to blå! Morten dro fram et par kofferter hvorav den ene inneholdt en Wiltron Model 640 RF Analyzer mens den andre inneholder diverse tilbehør til analysatoren. Alt legges ut for salg, bud over kr 500,-. Ellers ble det MYE DMR-kodeplugger og APRS-datalyder i kveld. Tror Kenneth og Tore fikk dreisen på traskeradioene sine, i alle fall virka også Morten rimelig fornøyd. De testa opp mot DMR-repeateren som foreløpig står på Hånes hos Tore. DMR-papegøyen svarte villig vekk, mens APRS plasserte Kenneth ca rundt Bodø et sted, Asle havna i Kina. Noe rusk med GPS-lokator der, tydeligvis. 73!

Medlemsmøte hver andre torsdag i måneden.Drop-in tirsdag kveld og lørdag formiddag.Sjekk møtekalenderen!Ikke medlem? Meld deg inn i dag!

Besøkende:

hit counter
Tilbake til innholdet