LA9K - Kristiansandsgruppen av NRRL

.net
Gå til innhold
Antennetrøbbel på Odderøya!
Se her

Kurs for deg som vil bli radioamatør - Sjekk her!

Saker til årsmøtet må sendes broa@la9k.net innen 29/2!

Tirsdag 30.mai ! Ja tirsdag igjen og vi er på plass,og som dere ser er vaffelpressa i gang :) Leif kom nybarbert,han hadde fått beskjed om sjeine seg opp før han gikk,vi kan bare lure på av hvem :) :) Vi jobbet litt med de berømte boksene til SteppIR'en,en pirkejobb men vi tror og håper vi kommer i land.Håper at vi får satt sammen resten på lørdag og at de blir testet,er jo litt spennende. Skipstrafikken går sin gang,og vi har kontroll på den.Den gamle Kenwood'en fikk litt strøm i kveld,og den ser ut til å virke.Det blomstrer utenfor vinduene på broa,og nå er det jo fint og grønt alle veier på øya.Asle klargjør turen hjem,og så lukker vi andre også og setter oss i bilen.Ha ei fin uke og 73.
Lørdag 27.mai !Tidlig nedover i finværet men Tore LB2S er på plass på toppen av bunkeren og det er 10Ghz åpninger i dag.Tror det er åpninger både hit og dit,og måtte servere kaffe til han når den var ferdig,så god service på LA9K 😉Det satt en Trost i masta og sang CQ CQ CQ tror han konkurerte med Tore,vet ikke hvem som vant.Det er stadig noen og fikler med låsen til lokket hvor kablene går inn i bunkeren,de tror nok de kan komme inn den veien,men den gang ei :)  Leif jobber med disse boksene sine,og det går fremover.Vi fikk besøk av Peter LA7QIA (OZ1PIRAT) hyggelig når han stikker innom når han er på Sørlandet.Skulle prøve litt cw,og dere ser hvordan han bruker paddelen :) :) Losen er på vei inn,og det ble litt båttrafikk etter hvert.Vi fant is i frysen,mmmmmm de smakte godt i varmen.God helg og 73 !
Tirsdag 23.mai ! Da ble rotor og kontrollboks testet,den gikk fint og kontrollboksen virket.Det var kommet ca.110 qsl kort og de er på plass i hylla.Tror Rune planlegger å kutte røret og ta ned resten av antennene i masta til tirsdag,han har fri i langhelga så han drar på tur.Leif var innom i full fart og hentet en SteppIrboks,skulle bruke noe av en av boksene vi hat fått av Gunnar.Det greide seg med to kanner kaffe i kveld,så da har det nok ikke vært så mange :) Ha ei fin uke og 73.
Lørdag 20.mai Bommen var oppe i dag,så alt som vanlig igjen.Ikke mange i dag,men det kom besøk av LB4FH Kjetil som var på vei vestover,hyggelig du tittet innom.Leif kom og han jobbet litt med SteppIr boksene,så arbeidet er i gang.Asle fikk i gang fil-serveren igjen,han fant ut at det var strømbruddet når måleren ble skiftet som gjorde at den ikke virket.Resten av dagen gikk med til snakk og kaffedrikking.God helg og 73.

Tirsdag 16.mai ! Bommen opp til parkplassen var lukket og låst i kveld,det ble en liten trimtur i duskregn og tåke.Det kom en liten gjeng,selv om det var 16.mai og vi skulle jo egentlig forberede oss til den store dagen.Asle gikk i gang med velikehold av brannalarmen,noe som nok hørtes på repeateren :) Batteriet ble utladet og ladet opp på nytt,og går ut fra han skrev på vedlikeholds skjemaet sitt hva han hadde utført :) Kennet sjekket flyradaren,og han ligger før Tore på listen,ikke spørr om de konkurerer........Møtte Tore når vi kjørte ned fra øya,han snudde ved bommen.        ( ps. dette er oppdatert sent 17.mai og håper alle hadde en fin dag. 73.)
Lørdag 13.mai ! Det så ikke mye pent ut på parkplassen i dag,man kan jo lure på hvem som har hvert der ! Nok om det,vi har fått rensket litt foran bunkeren slik at vi ikke mister utsikten,og vi fikk gjort det før regnet kom.Ikke veldig mange i dag,men hyggelig at LA4GI kom innom etter flere måneder på Canari Island.Det ble en lite prat med LA1TL som var på Ose,både over Hovas repeateren og på 80m.Einar driver med qsl kort klargjøring,og kjenner jeg han rett sendes de nok snart til NRRL.Leif kom og vi gikk i gang med motorene/boksene til SteppIren,det er nok litt av hvert som må byttes rundt,mmmmm en stor jobb.Det må nok vurderes hva som skal gjøres,vi får se etter hvert.Kaffe med kjeks,mandariner og Rune kom med en is,så dagen var jo reddet.Vi lukket og reiste hjem,god helg.
Torsdag 11.mai ! Det er vist nok vår,det blomstrer på øya,men det er ikke noe varme.Tidlig nedover i ettermiddag,og ikke lenge etter jeg var kommet dukket Leif opp.Han hadde planer om å teste SteppIr motorene og kontrollboksen,alt virket og da har vi motorer så vi kan bygge en ny antenne.Vi fikk satt i nytt potmeter i rotoren også,så da gjenstår det bare å forseile det og sette på lokket igjen.Vi har sett på videoen fra Jan Mayen,artig med bygging av LORAN-C og til den ble slukket.Så var det litt melkekake med ost og kaffe,og det smaker jo alltid.LA9CG John hadde bygd en 40/80m sender i vinter som han hadde med,en artig liten sak som gikk med 4w.Han hadde kjørt mange qso'er,faktisk nedover i hele Europa.Om været tillater har vi tenkt på å ordne litt på utsikten fra broa på lørdag,det trengs da det gror opp litt av hvert.ses vi ? 73 !

Medlemsmøte hver andre torsdag i måneden.Drop-in tirsdag kveld og lørdag formiddag.Sjekk møtekalenderen!Ikke medlem? Meld deg inn i dag!

Besøkende:

hit counter
Tilbake til innholdet