LA9K - Kristiansandsgruppen av NRRL

.net
Gå til innhold
Antennetrøbbel på Odderøya!
Se her

Kurs for deg som vil bli radioamatør - Sjekk her!

Saker til årsmøtet må sendes broa@la9k.net innen 29/2!

Lørdag 30. mai!
Været er brukbart og vi er noen få annkommet Odderøya. Kjell og Rune har vært nede på fredag og begynt med filter for 2m prosjektet, det gjennstår justering. Det ryddes litt på et av lagrene nede og tror nok en del kan gå i kontaineren. Vi fant en boks med grå Arcanol som kan brukes til lukene, det er bare å finne en kost :) Da tar vi en kopp kaffeog slapper av. Flere kom etter hvert, hyggelig med nye fjes også. LA4YGA Jerzy er en av 3 Norske som har kjørt SM på 4m, det var SK5AA VÄSTERÅS radioklubb hadde 70 år's jubileum og hadde fått tillatelse for 4m (de andre Norske var LA4LN og LA3EQ). I dag lytter han 6m, men tror ikke det er det helt store. Bokbunkeren skal gjennåpnes for Odderøya Open, så da har de fått strømkabelen på plass igjen. Da er klokka blitt så mye at det er snart på tide å komme seg hjem, ha ei god helg og 73!
Tirsdag 26. mai!
Vi er en gjeng på drop-in. Kaffe, nystekte vafler og vannmelon, ganske bra :)  Kjell kom med den mobile reapeteren, programert til våre frekvenser. Den er satt opp på plassen til Odderøya reapeteren og er i testdrift. Det er ingen 1750hz tone og ingen subtone, åpnes ved å taste mikrofonen. Den sier heller ikke hvem den er, den blir stående på til lørdag så det er bare å prøve. Ellers kom Gunnar LA1FH med et tilbud om å overta hans SteppIr antenne som han har brukt på hytta (Hovatn). Vi kunne overta den uten vederlag om vi hentet den der oppe. Den har vært i bruk, men falt ned sammen med masten. Gunnar tror den er helt i orden, er sammensatt så den må demonteres for frakting til Odderøya. Antennen går på 6-10-12-15-17-20-30 og 40m, det er jo dette vi hadde planer om å bygge vår egen SteppIr om til. Antennen blir hentet hos Gunnar etter hvert, satt sammen og prøvekjørt på Odderøya. En hyggelig overraskelse på en tirsdag kveld. Det kommer også mer info om den innbyrdes sommertesten som er planlagt blandt våre medlemmer, Einar finjusterer reglene. Da får alle ha ei fin uke og vi ses på lørdag, 73!
Lørdag 23. mai!
Nydelig vær, men ikke den helt store varmen. 6-7 mann innom i dag og våren er her jo, det blomstrer rundt på øya. Kjell (LA9HH) hadde fått en dings fra China, en USB til CW og etter å ha lastet ned N1MM+ fikk vi den til å kjøre fra hans lille pc. Ellers en stille og rolig dag og vi får ønske Endre og XYL god tur til syden, han var er snartur innom før turen gikk til Kjevik. Brukbart på HF, fikk kjørt litt på 12m. God pinse og 73!Torsdag 21. mai!
Da var det gruppemøte og mange møtte opp i kveld, tror det var 15 i alt. Asle hadde emne Norske standarder innenfor lodding og ellers om lodding. Etter hvert ble det info fra styret om planene fremover, med vedlikehold av div ting rundt bunkeren og ikke minst antennene. Det er også planer om å få til et kurs til høsten medio september, med prøve våren 2016. Einar innformerte om en lokal test i sommer for medlemmene i LA9K, mere info kommer her på hjemmesiden. Så var det kveldens høydepunkt, ja bare se på bildene, kan jo ikke være noe annet enn det Rune steller til GRILLMAT! Det er bare å ta av seg hatten for den gutten, hva skulle vi gjort uten han? Ellers den vanlige snakken og tror de fleste hadde en hyggelig kveld. Ha det bra folkens og det er jo drop-in til lørdag, det går slag i slag... 73!
Tirsdag 19. mai!
En liten gjeng kom selv om det er månedsmøte til torsdag. Vi fikk oss litt kaffe, men tror det må gjøres innkjøp da det nesten er tomt. Asle forbereder seg litt til møte på torsdag, emne blir litt om lodding og styret forteller litt om planene fremover. Noen av gutta rensket rekket som sto i gangen nede, de tok vare på det som kunne brukes. Ellers litt båttrafikk på fjorden og været litt vekslende. Vi tok tidlig kveld og på vei mot parkplassen møtte vi LA8GT som snudde i bakken og sa: Nå går de gamle hjem... Ingen kommentar :) Da ses vi på torsdag 73.
Lørdag 16. mai!
Tilbake fra Svalbardtur og en liten gjeng var på plass etter hvert. Ikke noe særlig radio i dag, for min del har det blitt nok radio for ei stund :)
Det ble jo rosinboller og litt kaker over en kopp kaffe eller tre og vi løste jo noen av verdens problemer. Noen veps har startet med bolbygging, så mulig vi får ta oss av det før det blir for stort. Været ble jo bedre etter hvert og vi får håpe det blir sol på den store dagen i morgen. Som dere ser på forsiden innviterer Jærgruppen av NRRL til grillmøte og foredrag lørdag 30.mai, kan vi lage en drop-in tur bortover ? Vi kan jo ta det opp enten på tirsdag eller møte på torsdag, kunne jo bli en artig tur om noen har lyst (påmelding 24.mai). Da ønsker LA9K alle en fin 17.mai!


Lørdag 2. mai!
På p-plassen er der litt rester etter 1.mai, men god plass så ingen problemer. Vi har hatt en liten sjekk rundt bunkeren og benken Einar hadde med en gang er ikke mer. Ellers begynner folket å komme, klokken er 12:22! Edgar har med seg plastbalje og samler glasset utenfor bunkeren, han tar med seg benken som var ferdig med jobben sin. Vi fikk også besøk av Harald OZ8X (LA9SN) som var på besøk i Kr.sand, hyggelig at han tittet innom. Han har jo vært på en lang tur i Syd-Amerika, og hadde med seg en del QSL-kort til norske radioamatører som Einar videresender til NRRL når Jan kommer innom. Leif er jo i gang med sin vanlige værraport til en seiler ute i Atlanteren, han er visstnok på vei mot Azorene. Det meldes jo om dårlige conds, men vi fikk da kjørt YB8RW/P og YF1AR/7. Da var IOTA øy nr.804 i loggen hos webmaster :)  På p-plassen måtte jo Harald demonstrere bilen, som han må hver gang han er på Odderøya.


Medlemsmøte hver andre torsdag i måneden.Drop-in tirsdag kveld og lørdag formiddag.Sjekk møtekalenderen!Ikke medlem? Meld deg inn i dag!

Besøkende:

hit counter
Tilbake til innholdet