LA9K - Kristiansandsgruppen av NRRL

.net
Gå til innhold
Antennetrøbbel på Odderøya!
Se her

Kurs for deg som vil bli radioamatør - Sjekk her!

Saker til årsmøtet må sendes broa@la9k.net innen 29/2!

Tirsdag 31. januar!
Da ble det vafler med bringebærsyltetøy og rømme til kaffen i kveld, tror det smakte ok :) Webmaster hadde vaffelrøre og Rune kom med syltetøy og rømme. Einar hadde jo som vanlig kjeks og mandariner med. Ellers en del innom i kveld, og noen jobbet, andre programerte, noen kjørte digi mode med Hamradio deluxe og JW2US ble kjørt på 40m CW. Det gikk jo selvfølgelig noen kanner med kaffe også :) Rune sveivet rundt på broa med langkost og mopp, fikk desverre ikke tatt noe bilde av ham, det var før gjengen kom :) Kjell fikk med seg en Motorola 2m og gikk lykkelig til bilen. Da får alle ha ei god uke og 73.
Lørdag 28. januar!
Synes det er litt frustrerende å komme på broa, de som går sist gidder ikke rydde vekk kaffekopper, tømme kanner eller sette stoler og ting og tang på plass. Vi som pleier å rydde har gjort det igjen, kanskje snart på tide at regler blir oppdatert og slått opp i lokalet? Bare ukas hjertesukk. Internett virket heller ikke bra i dag, datamengden er nok brukt opp for januar. Ellers var jo kaffen ferdig tidlig, ja med noe å bite i selvsakt. Rune har blitt med i RASPBERRY Pi-gjengen og roter litt med den. Tarjei kom med nytt stort lerret, det kom opp og prosjektoren prøvd. Torgeir fikk seg en Motorola for 2m, og Endre tok den med for litt mere programering av frekvenser. Leif har fått PA-trinnet til Gunnar opp og kjøre igjen, så da får han til å teste om det er ok. Vi har gått hjem, god helg.
Tirsdag 24. januar!
Mørkt når vi kommer og enda mørkere når vi går, men det jobbes på labben og det ryddes litt i museet. Kjell har programert ferdig radioene for repeateren som etter hvert skal til Hovasfjell, da er det bare telefonenheten igjen. Det er en enhet som skal inn i alle etter hvert, slik at de kan slås av via mobiltelefon om noe blir feil. Det ene bildet er av repeateren som ei gang sto på Svaland, er nok en del år siden. Tore og Rune har ryddesjau i museet og forhåpentlig blir det bra etter hvert. Flere QSL-kort annkommet, de ligger på plass i hylla. Ha ei fin uke og 73.
Lørdag 21. januar!
Brannalarmen har ikke gått siden Asle oppdaterte den, han kommer blid nedover bakken mot bunkeren :) Ja en god del innom i dag også, ser ut til at det kommer flere på drop-in enn på månedsmøter? Det har kommet litt QSL-kort og Einar har fått dem på plass i hylla. Egil sjekker om det var noen kort til LA2VPA. Leif skal fikse PA-trinnet til Gunnar og venter på deler, tror jeg? Ellers så blir det jo bare litt lytting på 80m på hf, og fiksing av antenner i masta blir det nok ikke noe av før til våren. Sjefen oppe i masta var på plass i dag, og han bråket seg litt når jeg var på bunkertaket :) Været er jo perfekt, til og med litt liv på byfjorden. 73 til vi ses på tirsdag.
Tirsdag 17. januar!
Da var det drop-in, og etter noen falske brann alarmer fikk Asle noe å gjøre. Det ble byttet batteri i varsleren på lageret, men det hjalp ikke. Etter hvert har Asle jobbet og oppgradert det hele og så håper han det funker ok igjen. Ellers så hadde Tore kjøpt seg en RASPBERRY Pi3 og da hadde jo en del noe å fikle med :) Endre kom med pcen og han programerte en del MOTOROLA 2metere, det er noen få igjen som skal selges etter hvert. Kaffen var selvfølgelig på plass sammen med noe å bite i, og ingen snakket i munnen på hverandre :) :) Ha ei fin uke og så er vi nok på her igjen til lørdag, 73.
Lørdag 14. januar!
En stille og rolig lørdag, det snør litt, bare litt har kommet så vi kan kalle det vinter. Noen av de vanlige var på plass, og det høres ut til at vi får dekket våre antenner på forsikringen, så det er jo bra for økonomien :) Einar driver med å få regnskapet over på en annen pc, og tror det er på et oppgradert regnskapsprogram. Rune driver med å få sin Motorola 2m i bilen og Leif er med på å sjekke antennen. Kaffetrakter og kanner fikk ei rengjøringsoverhaling, så da smaker nok kaffe bra igjen :) ho ho ho. Ha det fint i sola, og spenn på skiene. 73.
Torsdag 12. januar!
Første månedsmøte i 2017, utrolig dårlig fremmøte, bare 11 medlemmer, det er jo flere folk på drop-in-møter. Asle hadde jo gjort ferdig/montert prosjekt BRANNALARM og han har jo gjort en fantastisk jobb. Selv om jeg ikke forstår så mye av alt det tekniske, så har han laget et fint system som varsler via vår repeater. Bare å ta av seg hatten for Asle! Ellers så hadde Endre med pcen og vi fikk regulert "modlasjon" så nå slipper vi å spise opp mikken, ja både på 2m på broa og i min bil :) Vi fikk jo noe å bite i som formannen hadde ordnet, og selvfølgelig kaffe. Konfektesken var tom da vi kom :( Har kopiert noen bilder fra fjaseboka, det er nok Runes :)  Da kjørte vi hjemmover i snøvær på glatte veier, håper alle kom godt hjem. Ses på lørdag, 73.
Lørdag 7. januar!
Godt nytt år folkens, nydelig vær og en god del folk innom Odderøya i dag. Einar først på øya i dag, men jeg var vel ikke så langt etter, men kaffen var satt på. Som vanlig hadde Einar og jeg den stille time på lørdagen før noen andre kom, og vi løste jo de fleste problemene, om det var noen problemer da :)  Kenneth var neste man, og etter litt kaffe gikk han i gang med sin flight radar oppe i masta som skulle forbedres. Etter en del arbeid kom alt opp i masta igjen og det ble en vellykket jobb og dagen var reddet. Einar jobbet med årsregnskapet, og tror faktisk han var fornøyd. Tore har en feil med sin Motorola, men det må en programering til og mulig Endre eller Kjell må til med pcen. Kjell forbereder repeateren som skal byttes ut på Hovasfjell, det blir nok til våren. Leif kom med en boks med kaker, men dere ser hvem som gjør innhogg i den, ja vi andre hjalp til litt :) Da Rune kom hadde han ei eske med, ja hva var det? (Se bildene) Asle var innom med ei vannkanne, og han hadde barnebarnet med så det ble en kort vissit. Noen har hatt party på bunker taket, grillplassen er der fortsatt og månen er også oppe. Flere fly passerer over oss med rettning mot Europa. Fin solnedgang og da er det helg, 73.

Medlemsmøte hver andre torsdag i måneden.Drop-in tirsdag kveld og lørdag formiddag.Sjekk møtekalenderen!Ikke medlem? Meld deg inn i dag!

Besøkende:

hit counter
Tilbake til innholdet