LA9K - Kristiansandsgruppen av NRRL

.net
Gå til innhold
Antennetrøbbel på Odderøya!
Se her

Kurs for deg som vil bli radioamatør - Sjekk her!

Saker til årsmøtet må sendes broa@la9k.net innen 29/2!

Lørdag 31. jan!
Vi er noen som er på plass, vi fyrer litt på broa i dag med Rune's gassfyr og nærmer oss 20+ :) Kjell kom med noen bilder fra OZ8JYL, han hadde vært på besøk i Ålborg-avdelingen. Det ser ut til at de har kontroll på det meste, ser veldig bra ut både med flere radiostasjoner, stor labb, mekanisk verksted og oppholdsrom med akvarie. De har flere master ute, litt mørkt da Kjell var der men de kan da ses. Etter hvert som vi fikk varmen, da har noen ryddet etter noen :) Og det ble litt bedre både her og der, så da får de som bruker labben og broa huske å rydde etter seg! Søppel ble også tatt med, det var plass i dunken oppe på parkplassen. Leif har fått ny plass til 2 m/APRS, ok han kjører nok ikke med den der. Da får alle ha ei fin helg og 73.
Tirsdag 27. jan!
Litt senere nedover i kveld, hamnet gutta var på plass og en hadde jo allrede vært i masta :) Ja, det er bare å tippe på hvem det kan ha vært. Ellers mange etterhvert i kveld og hyggelig besøk av LA8OKA Martin, og det meste av kvelden gikk i hyggelig snakk. Ivar kom med kake og snop og han fikk også solgt sin Baofeng. HF'en var aldri påslått i kveld, ja det var godt med en pause etter EP6T... Etter siste bilde å dømme holder noen på i labben, er det det som kalles bombenedslag? Ha ei fin uke og 73!
Lørdag 24. jan!
Vi er på plass igjen, nydelig vær og Rune har fyrt opp med sin gassovn på broa. Det var deilig og varmt og vi måtte slå av etterhvert. Vi har byttet slangen på luke nr.1, så da må jo stasjonsbestyreren være fornøyd :) Ikke så mange her enda, men de kommer nok etterhvert. Rune er blitt ny vaffelsjef, jo jo de smakte ok. En liten tur i masta måtte jo til, og Rune fastslo at det er boltene som fester elementene til bommen som er løse. Einar rotet litt med QSL-kortene, så da er han også i rute ;) Asle jobbet litt på labben, resten av oss spiste boller, vafler og drakk kaffe. Ha ei god helg.
Tirsdag 20. jan!
6 mann trosset vær og vind i kveld, det er kommet en del våt snø, men det gikk fint opp til p-plassen. Rune jobbet med hamnet, og nå kjører det med nye antenner. Ellers kom jo Leif med ny slange til luke nr 1, måtte jo ta pulsen hans :) Han hadde jo husket det! Ellers ble jo EP6T kjørt på diverse bånd/mode. Etter hvert ble det pizza, bra med frys og mikro :) Da får alle ha ei fin uke og 73.
Lørdag 17. jan!
Vi er på plass! I dag er det vekslende vær med regn, sol og en del vind. Da Rune kom etter å ha vært på jobb, var det rett opp i masta for å bytte antenne til Hamlink :) De mangler et par plugger, så litt gjennstår enda. Ellers løses de vanlige verdens problemer sammen med kaffe og boller. Sjekket lukene i dag og vi trenger å bytte en av hydrolikk slangene, Leif har fått oppdrag. EP6T var i gang i morges, en utrolig pileup med mange lids. Det ble plutselig stille fra dem, vet ikke hva som hendte, mange timer siden de er meldt på clusteret. Da er det på tiden å gå hjem, ha ei fin helg og 73.
Tirsdag 13. jan!
Tidlig nedover i dag, var jo litt spennende å se om antenner og mast var ok, heldigvis alt i orden. Hadde ikke mer enn kommet inn døra og slått på HF, ble 8T5MQT fra AS-153 meldt på clusteret, da var det bare å komme i gang :) Ei lita stund i pileup og han var i loggen, fikk også TI8II på 10m ssb som jeg manglet, og så var det tid for kaffemaskinen. Rune kom etter hvert da han var ferdig på jobb og han gikk i gang med sine gjøremål :) Hamnet har de ikke fått i gang, så de måtte finne nye antenner som settes sammen og kvalitet sikres av stasjonsbestyreren. De kommer nok opp etter hvert, kjenner jeg Rune rett. Vi har fått nye lisenskort, det har Tarjei ordnet til de som ønsket og var på gruppemøte. Vi fikk besøk av LA7DLA-Espen og LA9IRA Cristian som var på kurs på Kjevik, hyggelig de tok en tur til Odderøya. Asle holder på med 2m-prosjektet, jobber med å få koblet sammen to antenner, så det blir spennende når alt kommer på plass etterhvert. Ivar LA3VHA kom også i kveld, hyggelig å se han også. Da får alle ha ei fin uke og 73!
Lørdag 10. jan!
Da er det på vei til øya igjen, været ikke helt galt veksler fra regn til sol og +4.grader. Først i løypa i dag, men ikke lenge etter kom Asbjørn og Rune. Litt etter litt kom de andre og en bra gjeng etter hvert. Rune hadde vært i masta i går og er på vei opp igjen i dag. Det er denne internett linken (Hamnett) de jobber med. Ellers jobber andre med div prosjekter, noen gjør rent og andre programerer radio. Været ble mer blåsete etter hvert, så det er jo bare å håpe at antenner og mast greier seg. Ha ei god helg og 73.
Torsdag 8. jan!
Tidlig nedover i dag, hadde et oppdrag for THERESE STRUPSTAD HAGEN som er formidlingsansvarlig ved Grimstads bys museer siden 2010. Fra 2013 er hun også prosjektleder for etableringen av Sjøfartsmuseet i Aust-Agder. I den anledningen skulle de ha en morsekode innspilt i forbindelse med åpningen av Sjøfartsmuseet i april, tror vi greide det ok og da er det bare for besøkende å prøve å løse telegrafikoden. Morsealfabetet blir oppslått på veggen og man kan trykke på en knapp for å høre koden, da blir det spennende å høre om noen greier å løse den. Etter hvert kom det flere og flere, og litt forsinket kom vi i gang med møte. Det var ikke noe spesielt på programmet, så Edgar reddet kvelden med en av sine videoer. Det var veldig artig å se fra da vi startet med prosjektet på Odderøya, så takk til Edgar. Det ble noe å spise,og praten gikk livlig utover kvelden, og selvfølgelig kaffe :) Da er det bare å glede seg til neste drop-in, ja men det er jo til lørdag. 73 ses.
Tirsdag 6. jan!
Joda vi har vært på øya på drop-in og ikke så mye som var på gang. Det ble satt noen priser på div. ting som ligger til salgs, det kommer nok mere, men det går litt trægt :) Ellers går jo praten som vanlig, med kaffe og noe å bite i. Tarjei sjekker ny sele med div som han hadde med, så nå er det bare å klatre i masta. Ruteren for det trådløse nettet er i orden igjen, fikset av Joakim. Einar driver med regnskapet og har kontroll på det. Da er det jo månedsmøte til torsdagog det begynner som vanlig kl.19:00. Da ses vi på Odderøya - 73 så lenge.
Lørdag 3. januar!
Da var det første drop-in i 2015 i gang, en god gjeng i dag og været er jo supert. Det ble jobbet med litt av hvert, både i labben og på broa. Torgeir skulle ha DXbase in på en annen pc, men med alle ekspertene som var her gikk et eller annet feil. Ellers ble det jo nystekte vafler og kaffe, og det smaker jo alltid godt. Leif fikk oppdrag med å lodde pc-pennen til Torgeir som webmaster fikk ødelagt, og det gikk jo bra, men skal ikke si noe om kommentarene etterpå. Det ble noe tull med det tråløse netverket, LA2QPA Joakim kom da jeg gikk og forhåpentligvis har han fått det til igjen. Fikk tatt noen bilder på vei til bilen, og som dere ser er forsatt SteppIren oppe, men elementene er litt løse så de lever sin egen verden. Det er bare å håpe at de henger oppe over vinteren og flyet som kom var heldigvis litt høyere oppe :) Ha ei fin helg og 73!

Medlemsmøte hver andre torsdag i måneden.Drop-in tirsdag kveld og lørdag formiddag.Sjekk møtekalenderen!Ikke medlem? Meld deg inn i dag!

Besøkende:

hit counter
Tilbake til innholdet