LA9K - Kristiansandsgruppen av NRRL

.net
Gå til innhold
Antennetrøbbel på Odderøya!
Se her

Kurs for deg som vil bli radioamatør - Sjekk her!

Saker til årsmøtet må sendes broa@la9k.net innen 29/2!

Tirsdag 6. februar!
Webmaster var (svært) tidlig på plass i dag, fikk satt på kaffen og gikk amok med vaskefilla (les: vaskemiddel og tørkerull) på kjøkkenet og litt inne i shacken. Kaffeflekker over alt, til og med i vindusposten. Trua de få som dukka opp med at dagens kaffe var kokt på kaffegruten som ble grav fram fra under mikrobølgeovnen. Tipper de kikka litt ekstra ned i koppene da, ja :) Webmaster tok seg også ei runde med kamera i det såkalte "museet" - og lurer fortsatt på om alt det (skrotet) som står der har noen historisk verdi(?). I så fall kan "noen" gjerne fortelle hva det er, lage en etikett/oppslag om hva det er. Ellers har det, hvis ingen vet hva det er, heller ingen historisk verdi og har ikke noe på "museet" å gjøre - søpla neste! Jaja, vi fikk da skravla litt - og kaffen forsvant før vi surra oss hjemover igjen. 73!
Torsdag 8. februar!
Månedsmøte med energisparing i bolig som tema, det dukka opp 6-7 stk i snøværet. Webmaster gjennomførte likevel. Kristiansand sentrum så ut til å ha fått sin egen oransje smog-sky i kveld. 73!
Lørdag 10. februar!
Mye vind og snøføyke, fint brøyta opp til toppen av øya. Men som vanlig skjønner ikke han som brøyter at det går en vei ned til bunkeren - og legger snøen ettertrykkelig i fra seg foran bommen. LA8DW tryna i brøytekanten/snøfonna både på tur og retur, men han kom fra det relativt greit, stort sett bare med litt såra stolhet. SteppIR-en får kjørt seg i vinden - i alle fall det som er igjen av den etter nyttårsstormen da ene elementet kom ned i to deler. Webmaster lærte ei lekse om vindus-skoddene og at de ikke bør kjøres opp når det ligger snøfonn rett utenfor - og at de kan fryse fast når det er noen minusgrasder, som i dag. Det ble 20 minutter ute i kuling, snøføyke og 6 minusgrader for å skuffe vekk snøfonna og helle varmtvann på den ene hydraulikkventilen slik at skodden igjen kunne lukkes. Mannskiten som en eller annen frekk ...vel la igjen nede på kaldtlageret er stort sett fjernet. Tips: Ikke bruk snøskuffa til matservering, i alle fall ikke på ei lang stund. Nedturen(!) fra Odderøyas topp var grei på snøføret, men det var litt smalt og mye trafikk ved Kilden, pluss en del sauer (mennesker) som gikk i hytt og pine... 73!
Tirsdag 13. februar!
Webmaster var også denne gang tidligst ute, bare for (nok en gang) å konsatere at kommunens brøytemannskap har som hobby å legge mest mulig av Odderøyas snø midt foran bommen ned til bunkeren. Denne gang var brøytekanten kommet opp i drøyt 1,5 meters høyde! På videoen ser man at det ikke er så høy kant rundt resten av p-plassen, så man kan jo bare spekulere i hva som er meningen med dette... LB7XI, Morten, tok heldigvis affære og måka en fin passasje mens vi andre 5-6 menneskene satt inne i varmen og ikke ante noen verdens ting! Det dukka opp en kar fra Arendal som forbarmet seg over en av de gamle radioene som var til salgs, satser på at den kommer til å gjøre nytte for seg i sitt nye hjem. Vi har jo mye gammelt utstyr av alle slag i hyllene, men hvem vet hva det er? Enten får man lage et oppslag/merkelapp som forteller de som er født ei stund etter krigen om hva det er, ellers har det ingen verdi, hverken historisk eller bruksmessig. Karen fra Arendal viste tydelig interesse for å overta det som ikke egner seg som støvsamlere i bunkeren. Webmaster åpna forøvrig ikke skoddene denne gang, klok av skade fra lørdagens særdeles kalde opplevelse... LA8DW, Karl Gustav, ble ganske fornøyd da han fikk kjørt litt FT8 med 40m-antennen på 20m. 73!
Lørdag 17. februar!
Webmaster kom seint og gikk tidlig i dag, i alle fall i forhold til enkelte andre ivrige sjeler. Snøen begynner så smått å forsvinne, både fra p-plassen, bakken og foran døra. Riktignok er det fortsatt en brøytekant foran bommen, så å komme ned til døra med bil er heller umulig. Inne i radiorommet ble det diskutert hva som kanskje blir temaer på det kommende årsmøtet, i tillegg til skrøner og gode historier fra både contester og ekspedisjoner noe tilbake i tid. Det ble kokt kaffe to ganger - helt uten formannens hjelp! Skoddene foran vinduene var åpne i dag, satser på at de ble lukka med hell siden webmaster og frosten ikke var til stede da det skjedde. Ses vi til tirsdag igjen? 73!
Tirsdag 20. februar!
Webmaster fikk telefon i ettermiddag fra NRK Sørlandssendingen, de ville lage direktesending fra QTH-et på Odderøya - samme kveld! De fikk tlf-nr til formann Asle, som hev seg rundt (les: rett til frisøren) og lånte uniformsjakke av Tore i farten. Vi var 6-8 stk i tillegg til reporter Victoria Maria Nordahl og filmfotograf Per-Kåre Sandbakk fra NRK Sørlandssendingen. De fikk en god del innsikt i hva vi driver med, men måtte koke det ned til to minutter innslag på TV pluss et radiointervju til dagen etter. Skikkelig profesjonelle folk! På en ellers ganske så grå og trist dag værmessig var dette en skikkelig "happening" for de av oss som var tilstede. Kanskje vi får en runde på Norge Rundt også når det nærmer seg 90-årsdagen? Inntil vi ses igjen: 73!   
Tirsdag 27. februar!
Webmaster er omsider på beina igjen etter influensaen og var attpåtil førstemann på øya i kveld. Asle kom hakk i hel og siden det fortsatt var dagslys(!) åpna vi lukene/skoddene. Kaffen var allerede på kok når Asle kom, og han trengte tydeligvis en skvett koffein etter å ha konstatert at et par Drake-radioer han skulle sjekke, de stod rett og slett ikke i hylla lenger. Etter ryktene hadde "noen" solgt dem en gang i fjor. LA7NCA Einar, LB2S Tore og LA2DRA klarte å hacke seg forbi passordet på Einars PC, bare for å oppdage at regnskapsprogrammet likevel ikke tilfredsstilte behovet. Det ender vel med at Tore fortsetter med Excel. LA1KEA Per viste stolt fram bilde av den flotte reven han fikk skutt forleden. God pels der! Han fikk kjøpt seg en HW8 som samla støv i "museet". Morten hadde med seg guttungen, det tærte litt på tolmodiheten for pjokken, men en tur ut i lab-en gjorde susen. Han fikk nok ordna og skrudd sammen et par sendere der ;) Ellers fikk webmaster laga en video som viser hvordan man tar seg inn i bunkeren og opp på broa på lovlig vis. Bildene er henta fra videoen. Da stakk webmaster hjem litt før den harde kjerne. Ha det kjempegreit, ses på lørdag! 73!

Medlemsmøte hver andre torsdag i måneden.Drop-in tirsdag kveld og lørdag formiddag.Sjekk møtekalenderen!Ikke medlem? Meld deg inn i dag!

Besøkende:

hit counter
Tilbake til innholdet