LA9K - Kristiansandsgruppen av NRRL

.net
Gå til innhold
Antennetrøbbel på Odderøya!
Se her

Kurs for deg som vil bli radioamatør - Sjekk her!

Saker til årsmøtet må sendes broa@la9k.net innen 29/2!

Lørdag 3. desember!
Nydelig vær, men litt kaldt på Sørlandet i morges. Ny øy kjørt på 20m med 40m loop, 5T5TI AF-050 :) Man må bruke det man har :) Flere kom etter hvert, og noen småtterier blir nok utført i løpet av dagen. Formannen klaget litt på dårlig oppdatering her på siden, mmmmmm får vel gjøre det i dag da. Det har jo ikke vært mye aktivitet, for det meste samme gjengen som snakker og drikker kaffe :) :) Kommer mer om noe skjer! Asle fikser pc-en til Einar, den blir klar for regnskapet. Til slutt har Einar fått sin arbeidskrok :) Forbudt for alle andre! Kjell gjør klar museet for en sofagruppe? Ja, er det det eller, blir jo spennende å se :) :) Husk JULEMØTE til førstkommende TORSDAG kl.19:00 i gruppelokalet på Odderøya. Ta gjerne med en liten lotterigevinst, det blir nok litt gløgg, kaffe og juleknask med bløtkake. God helg og 73!  

Torsdag 8. desember!
Da var julemøte over for denne gang, ikke det helt store oppmøtet, men vi som var der hadde det hyggelig. Vi koste oss med kaker, kaffe, gløgg og annet knask. Utlodding av diverse gaver fra medlemmene ga kr 2000,- i kassa, og det tror jeg kassereren var fornøyd med :) Asle LA2JEA er jo vår kaffekoker og han fikk sitt lisenskort som offesiell kaffekoker utdelt :) så nå er han den eneste i LA9K (mulig den eneste radioamatør i Norge, eller kanskje i Verden?) som er lisensiert kaffekoker. Det vil si at han må møte opp på alle drop-in og møter, ellers blir han hentet... Som dere ser er det en som antagelig har forspist seg, og da er det jo godt å slappe av litt. Det var jo en som fikk tatt det siste kakestykket, ja og med rosene på ho ho ho, er det ikke det nissen sier? Fant en liste med spørsmål fra et møte i LADXG i april 1996 (DX-QUIZ). Ikke lett, men det var jo noen som hadde en del riktig. LADXG-QUIZ og LH4C 1962 Bouvet Island! Ellers gikk praten livlig, og jeg hadde med min nye ICOM IC-7300 som ble beundret, ser ut til å være en kul radio. Da ses vi på lørdag,73 så lenge.

Lørdag 10. desember!
Litt overskyet i morges, men det klarnet opp og det ble en fin dag. Den ene enden av 80m-dipolen lå nede i ei furu, det var feste som hadde slitt av. Den ble hengt opp igjen, men i et annet tre og der får den være til våren. Det kom en liten gjeng og vi spiste rester etter julemøtet. Det var en som hadde fått et eller annet slags lys til bilen, det var ikke det han hadde bestilt og da måtte han bare sjekke hvordan den så ut innvendig :) :) Han fikk den isammen igjen til slutt, men fikk jo selvfølgelig litt hjelp av oss andre som satt og sjekket at alt ble ok. Ha ei fin helg og 73.

Tirsdag 13. desember!
En stille og rolig kveld med kaffe, konfekt og mandariner. Fint måneskinn da vi kom, og da vi gikk :) Noen har brukt vaskebørsten på kjøkkenet, ikke til å tro.Hvem var det, det får bli årets julequiz!
Lørdag 17. desember!
Tidlig på øya i dag, men en grå dag med tåke og dårlig sikt utover fjorden. Mange innom i dag, og restene av konfekten forsvant, men det var jo annet knask med kaffe til. Vår lisensierte kaffekoker var jo ikke på øya før etter 12:00, så vi måtte koke kaffe før han kom, det går jo ikke ann å vente til han kommer :) Vi har begynt å renske museet for bord og stoler og så kommer det nok en salong på plass etter hvert. Under rydding og vekksetting av diverse ting fra museet til vifterommet, ja det dukket opp en pose med godsaker i, det ble oppklart og satt på hovedlageret. Dere får se på bildene og tippe på hva godsaken var :) Asle driver med backup av brannvarsler, ok men er det nødvendig? Det testes også noen gamle tranceivere, det var Gunnar som ville låne en og lytte litt med fra byen. Tror ikke det var så mange som virket, men fant en til slutt. Da er det også planlagt en tur til Hovasfjell i morgen tidlig, så da får vi se om tredje forsøk lykkes. Det blir jo spennende å se om veien opp er kjørbar, og etter hvert om nøklene passer om vi kommer oss opp. God helg, folkens, og 73.
Søndag 18. desember!
Tredje forsøk til Hovasfjell, passer nøklene denne gangen og er bommen åpen og er veien kjørbar? Skulle om mulig vært flere spørsmål, men starten går fra Mosby kl.09:00. Kjell, Rune og Karl Gustav tar fatt på turen, blir nok en lang dag. Bra vær og saltede veier, spennende når vi kommer til skogsveien. Bommen er åpen og Kjell betaler, og da er det bare å ta fatt på turen oppover. Brukbart til å begynne med, men verre etter hvert med is og snø. Vi har jo busssjåfør ved spakene, ja og han gir seg ikke så lett. Det var bare å holde seg fast og lukke øynene! Vi kom nesten helt opp, men det ble for mye snø etterhvert. Da var det bare å ta beina fatt, og sommerveien kunne vi glemme. Det ble en litt lengere tur, men gikk vel greit nok, tok 55.minutter. Må nok innrømme at jeg måtte ta en pause et stykke oppi lia, kondisen er nok ikke som den var. Da vi var oppe kom jo det som var mest spennende, passer nøklene? Joda, bingo denne gangen. Kjell startet med å demontere den gamle repeateren som sto der, merket kablene og monterte den som hadde ligget under hytta i noen måneder. Den virket fint, men ikke linken som skal sende til Hestheia på 70cm. Om noen er i område der oppe, så står den på og virker. Rune var kokk og satt i gang primusen, og da det er lang tur ned trenger vi litt mat og drikke. Kjell slukket og låste, og da er det bare å ta den gamle repeateren på ryggen og traske nedover, det var Kjell og Rune som fikk jobben. Vi kom over noen fotspor, kan det ha vært LARS MONSEN som har pasert? Da var det jo bare å glede seg til nedturen, Kjell måtte rygge ganske langt på is og snø, Rune og jeg tenkte det var best å gå en foran og en bak :) Ikke noen som var nervøse her, nei :) Det hadde jo begynt å regne og det var kuldegrader og det frøs på bakken. Det ble litt av en nedtur, ja med hjerte i halsen mange ganger, tror ikke Kjell heller likte turen. Vi kom godt ned, og så var det bare å komme seg ut på saltet vei. Planlegging av neste tur, Kjell pønsker nok ut noe, det blir nok når det er snøføre fra Gunnars hytte med snøskuter eller til våren når det blir godt og varmt. I mellomtiden får vi begynne å bruke Hesteheia litt mere, den går som ett skudd. God søndagskveld og kos dere med bildene fra turen. 73!

Medlemsmøte hver andre torsdag i måneden.Drop-in tirsdag kveld og lørdag formiddag.Sjekk møtekalenderen!Ikke medlem? Meld deg inn i dag!

Besøkende:

hit counter
Tilbake til innholdet