LA9K - Kristiansandsgruppen av NRRL

.net
Gå til innhold
Antennetrøbbel på Odderøya!
Se her

Kurs for deg som vil bli radioamatør - Sjekk her!

Saker til årsmøtet må sendes broa@la9k.net innen 29/2!

Tirsdag 30. august!
Vi var på plass og flere kom innom etter hvert, men det var stille og rolig kveld. Det jobbes med repeater-prosjektet, og de som har lyttet der de siste dagene har nok hørt det har vært litt testing. For de som enda ikke vet det så åpnes repeaterene med 100 Hz subtone (ctcss). Hesteheia 145.750 og Håland 145.600, de er sammenkoblet via 70cm-linker. Det kommer også en repeater på Hovatn som blir koblet i sammen med de andre, da får vi nok en kjempedekning. Det er Kjell, Endre og Asle som er i sving. Forholdene på HF har nok blitt litt dårligere, men vi fikk NA-196 i loggen. Da får alle ha ei fin uke og så ses vi til lørdag, 73.
Lørdag 27. august!
Nydelig vær og isbua åpen i dag :)  Fikk besøk av tyskere som var på en kort visitt i byen, Einar var guide. Ellers stille i dag, men Jan kom med 529 QSl-kort og da fikk Einar mer å gjøre. Kortene er sortert og ligger i QSL-hylla, det er bare å hente. Asle jobber med alarmen, radioen han skal bruke jobber ikke helt på lag med ham. Tror det var en eller annen regatta i dag, mange seilere ute på fjorden. Fikk kjørt litt dx i dag også, E51AND var kruttsterk og fine signaler fra KH6J også. Noen av oss har begynt å snakke om en tur til Svalbard (JW) til neste år, om noen har lyst til å være med er det bare å stikke innom på øya og melde seg på. Vi tenker på både radiokjøring og sightseeing med eventuelt båttur til Barentsburg eller Pyramiden. Tidspunktet må vi diskutere om noen vil være med, men det er jo finest i Longyearbyen når det er snø. Etter kaffe og boller og når Einar og jeg hadde vasket og ryddet litt på kjøkkenet, satt vi oss i bilene og kjørte hjem. Ha ei god helg og 73.
Tirsdag 23. august!
Stille og rolig i bunkeren i kveld, ikke mange, men kaffe og noe å bite i som vanlig. Leif og Asle fikset min Ameritron Remote coax switch, den er oppsatt og virker supert. Godt vi har noen experts blant oss! 3Y9C ble kjørt på flere bånd, selv om conds ikke var kjempegode. Når man ser på buskene utenfor bunkeren, ja da ser det ut til å nærme seg høsten, og da må vi vel snart i gang med noe mast/coax-arbeid. Vi har tatt kvelden, ha ei fin uke og 73.
Lørdag 20. august!
Ikke akurat sommervær i dag, og det ble skikkelig regn etter hvert. Regnmåleren viste 7,5 mm da jeg kom hjem, men i kveld står den på 15mm. Rune driver også med værstasjon som skal gå via APRS. Han tester og står i, og han får det til å virke etterhvert. Jakter på ZS9V som er på AF064, men ingenting å høre fra dem. Fikk dem da jeg kom hjem, 20m SSB. Det var IOTA øy nr. 842, det er mange igjen enda :)  Ellers så har Leif fått oppdrag av meg, en Ameritron antenneveksler som ikke funker helt som den skal. Kjell har programert en 2m som har kommet på plass i Focusen, har tatt ut min Yaesu FT857D som bare ble brukt som 2m og som nå er lagt ut til salg... Skal ikke kommentere Kjell's t-sjorte. Mye prat over en kopp kaffe og boller, og litt av hvert ble løst. Vi er flere som følger LA4BNA/MM som er på vei til Rarotonga for å levere en båt, han har fått flere problemer og de ligger for øyeblikket på land i Las Palmas. Dere kan følge han på  www.la8dw.no, han skriver log og sender bilder. Han er også QRV på 14328 fra ca.22:30 NT, og flere norske i Spania dukker også opp. God helg og 73.
Tirsdag 16. august!
Tore (LA8GT) kom med marsipankake i kveld, han har tatt tilbake sitt gamle call LB2S, gratulerer med kort og fint call, Tore! Kaffen var jo i kanna så det var bare å hogge inn, og den smakte fortreffelig. Bedre forhold på HF i kveld, det ble kjørt litt dx. Det er jo smeigevær om dagen, og det ble en fin solnedgang med måneskinn. Ha ei fin uke folkens og 73.
Lørdag 13. august!
Litt regn og guffent i morges, men det blikket opp utover dagen. Ikke mange i dag, men Asle jobber med alarmen. Ellers stille og rolig, med kaffe, kjeks og druer. LA4YGA Jerzy kom innom, han skulle på bunkertaket og lytte etter LA8GT Tore som var i OZ på dagstur. Tore han ble hørt, men tror ikke det ble noen QSO? Vet ikke sikkert, for LA4YGA Jerzy var forsatt på bunkertaket når vi gikk. Ta en titt på   http://www.la4yga.com/    og se hva han driver med. Iskjosken var lukket i dag, ingen softis :( :( Det var bare å kjøre hjem, 73 folkens.
Lørdag 6. august!
Da har vi fått testet den nye ICOM IC 7300, Peter LA7QIA hadde den med på øya i dag. Det var jo en artig liten stasjon, den virket utrolig bra og ser ut til å være ok å operere. Da er det bare å si: løp og kjøp :) Leif testet Icomen, han ser jo fornøyd ut, eller?  Ellers ble det litt drone flyging også, Peter lovet meg noen av bildene som han tok av panoramautsikten fra bunkeren. Ja, og selvfølgelig ble det en soft is eller to, noen måtte jo ha en da vi forlot øya. Bringebærene er modne, og de smakte bra. Tore LA8GT var innom, han var på vei til Flekkerøya med 10mhz parabolen og det hele. Tror han fikk besøk der ute, men vet ikke hvordan conds var i dag. God helg og 73.
Tirsdag 2. august!
Da er vi i gang, hmmm vi har vel hvert i gang i hele sommer, ivertfall en del av oss. Vi fikk besøk av Peter LA7QIA (tidligere medlem i LA9K, men da som OZ1PIRAT :)  :)  Hyggelig å se deg Peter, og vi er jo glade for at du liker vårt QTH og iskjosken vår på p-plassen. Åpning på 6m i kveld, og da var jo Peter på plass ved radioen. Kaffen med kjeks og druer var på plass, ja selvfølgelig Einar som varter opp. Ellers løste vi som vanlig en del verdensproblemer, ja når det gjelder pileups og denslags. Da klokka var kvart på 8 (20:00) måtte vi jo opp i iskjosken før de stengte, og heldigvis greide vi det før en stor gjeng på motorsykler kom dundrende opp. Da ses vi på lørdag, 73.

Medlemsmøte hver andre torsdag i måneden.Drop-in tirsdag kveld og lørdag formiddag.Sjekk møtekalenderen!Ikke medlem? Meld deg inn i dag!

Besøkende:

hit counter
Tilbake til innholdet