LA9K - Kristiansandsgruppen av NRRL

.net
Gå til innhold
Antennetrøbbel på Odderøya!
Se her

Kurs for deg som vil bli radioamatør - Sjekk her!

Saker til årsmøtet må sendes broa@la9k.net innen 29/2!

Lørdag 23. aug!
Smeigedag på Sørlandet og da jeg kom inn var det en som satt og skulle bestille deler på nettet, han hadde hatt et lite helikopter-havari :) Det har vært opprydding rundt bunkeren, diverse trær og busker er hogd ned. Men av hvem spiller ikke så mye rolle, det ble litt mer luftig og mer utsikt. En liten hendig sak når man skal lodde eller feste småting er dukket opp i labben, ja tipp hvem som har satt den inn. Ellers skulle Kjell til med noen filtre igjen, men han manglet ett eller annet, så det ble kaffe i stenden for :) Ja kaffe var det jo også kommet ei kasse av igjen, så hva skulle vi gjort uten en viss person? (Det må være han som ikke vil vise hvem han er på et av bildene.) Røret til 40 m-loopen hadde glidd ned i treet den var festet i, det ble fikset, så nå henger den igjen så ingen får tak i den fra bunkertaket. Som dere også ser av bildene trengs det ei opprydding nede i første. Vet ikke om noen er enige i det, men stasjonsbestyreren har vel kontroll? Vanntanken for avfukteren var nesten full. Utrolig hvor mye fuktighet det er der nede, så bra vi har varmepumpe høyere oppe. Det ble jo pizza, snitter med kaffe og cola mmmmmmmm. Tror det må ha vært seilregatta, mye båter på fjorden. Hvepsebolet så forlatt ut, ikke mye trafikk, men vi måtte lukke vinduet for de fant veien inn, så en plass må de forsatt være. Forholdene på radioen var brukbare, så litt dx kom i loggen. God søndag og 73.
Lørdag 16. aug!
Det er jo Lighthouse weekend og det skulle vel kjøres fra Odderøya, men innteressen for Lighthouse kjøring i gruppen er laber. Det ble rett og slett ikke noe av, det ble kjørt litt LI80K, bare så verden hører litt fra oss i LA9K :) Det kom en liten gjeng etter hvert og Torgeir fikk oppdatert sin Ten-Tec med hjelp fra diverse gutter (ingen nevnt og ingen glemt). Da var det jo en som var fornøyd da han tok riggen under armen og kjørte mot Mandal, eller QTH'et på heia. Ellers gikk jo praten som vanlig og Edgar kom med en benk fra Bjørn som skal nok stå på toppen av bunkeren. Da har vi jo plass å sitte på til neste Tall Ships' Races, tror det er i 2015, om jeg husker riktig. Det diskuteres radioamatørkurs og opplegg, men det er vel noe for styret å ta opp til høsten. Einar driver med å svare på innkomne QSL og printer-labels. Skoleskipet Sørlandet var på vei inn fjorden og den har vi jo kontroll over :) :) Da har vi slukket og lukket, ha ei fin helg og 73.
Onsdag 13. aug!
Da har det kommet mail fra Joakim, da er det bare å sjekke.  SDR presentasjon.   Enkel brukerguide   Ha ei fin uke og 73!

Tirsdag 12. august kommer LA2QPA og forteller om R820T Software Defined Radio, liten svart dingseboms som kan ta imot alt fra 20 MHz til 2000 MHz, rett inn på PCen.
Noen bruksområder vil bli vist og demonstrert, i tillegg tas det med noen ekstra radioer og duppeditter som kan kjøpes for de som vil teste det ut. Du kan også lytte på HF med litt ekstra mekk; her er en smakebit: https://www.youtube.com/watch?v=qjM6H4C6H08

Tror Joakim var fornøyd i kveld, han fikk fortalt og demonstrert en liten svart dingseboms som han selv sa det var. Det kommer litt mer info når jeg har fått mail fra Joakim om emne og diverse linker. Mange i kveld, tror det var 17 stk til sammen. Ha ei fin uke og 73.
Lørdag 9. august!
Brukbart vær i morges, men det er jo meldt dårligere utover dagen. Rune driver med en programmeringskabel, men det gikk ikke bra :) Stasjonsbestyreren kom jo ikke i dag så ikke noe hjelp å få, det er nok bare å få bestilt en ny. Det ser også ut til at det er nostalgidagen i dag, Gunnar hadde med gamle bildebøker fra Kristiansand. Joakim er også på plass, driver og tester sammen med sin far Tore LA8GT som driver med å få i gang noe radioutstyr igjen. Været har tatt på med regn og vind, så Ole Johan LA2OHA har det nok fint ute på Grønningen, vi hadde en prat med han på 2 m. Ellers brukbare forhold på HF i dag, så Rune driver å skriker på et eller annet... Bilde av JW-gutta som skal på tur i september, det gleder vi oss jo til. Jan LJ1G kom med QSL-kort, så da ble Einar glad for å få litt arbeid igjen. Kortene er sotert og ligger i QSL-korthyllen for avhenting. God helg og 73!
Tirsdag 5. august!
Ser på Facebook at jeg er savnet. Ja, ikke godt å greie seg uten at webmaster er på plass, men han kom etter hvert. I alle dager, ser Rune er på vei inn i "formannskapet", har han tillatelse til det? Han ser litt lur ut. Ja, nå forstår jeg hvorfor politiet kom :) :) Det gikk greit og de fikk kaffe, den ene av dem var LA5COA :) Mange kom innom bunkeren i kveld, veldig hyggelig å se nye fjes. Erik LA4WGA fra Honningsvåg, long time ago, så hyggelig å se han igjen også. Han var på ferie i Mandalstraktene og tittet innom. Han hadde med en Polaric tracker som er laget av Tromsøgruppen, tror de brukes i nødsambands-sammenheng. Joakim LA2QPA og vennen hans kom også, tror han forbereder et foredrag neste tirsdag, mer info kommer. Ellers var jo den faste gjengen også på plass, så mye snakk og kaffe. Det ble litt radio også, brukbare forhold til VK9EX og YB4IR/5. Rune har koblet til en ny 2m, en han har hatt i bilen Tror han har for mange, så da er det jo greit at han setter de opp på la9k :) Det ble en lang kveld, vi låste ikke før klokken var 22:00, og da hadde jo facebooksjefen vært på øya i omkring 10-11 timer. Husk det nærmer seg lighthouse-weekend. Det er jo 16-17 august, det snakkes om å starte fredag kveld og vi kjører fra Odderøya. Ha ei fin uke folkens og 73.
Lørdag 2. august!
Sommer på Sørlandet enda og Rune sa bare da jeg kom: så sein! :) Han hadde satt på kaffen så den var klar, og bollene hadde jeg med og kakene hadde Einar med da han kom. Rune skal clone min radio som står i bilen, han fikk det til. Da er alle repeater frekvenser i Norge og Danmark på plass med sub-tone og det hele. Einar sjekker kaffe-kassa og har kontroll på den. Den nye læreboka er kommet fra NRRL, så da er nok forberedelser for et mulig kurs på gang? Måtte ta et bilde av LA3QNA med ny t-sjorte :) God helg og 73!

Medlemsmøte hver andre torsdag i måneden.Drop-in tirsdag kveld og lørdag formiddag.Sjekk møtekalenderen!Ikke medlem? Meld deg inn i dag!

Besøkende:

hit counter
Tilbake til innholdet