LA9K - Kristiansandsgruppen av NRRL

.net
Gå til innhold
Antennetrøbbel på Odderøya!
Se her

Kurs for deg som vil bli radioamatør - Sjekk her!

Saker til årsmøtet må sendes broa@la9k.net innen 29/2!

Tirsdag 2. april!
Førstemann i dag, men mentor kom hakk i hæl! Kaffen ble satt på og lukene åpna. Det ramla ettehvert inn 10 par føtter, og noen holder fortsatt på med å programmere DMR-radioene sine. De virker vel etterhvert, de ble i alle fall, tradisjonen tro, testa mot den midlertidige repeateren på Hånes og noen ganger svarte faktisk "papegøyen" på noen av radioene! Morten, LB7XI, kom med (enda) en gammel radio/mottaker. Den blir testa på lab-en, må jo sjekke om det er liv i den før den selges. Morten gikk i gang med motorsag(!) nede i kaldtlageret, skulle se om han fikk åpna opp en trevegg inni det som var tenkte som et toalettrom. Det endte med at sagkjedet bidro med et heftig gnistregn og takka for seg. Beklager, men det var så stygt at det ikke kan legges ut bilder av operasjon WC ;) Når roen senka seg litt forsøkte formannen å samle folk til seansen med stand på Kilden den 9. april. Det vil vise seg om han lykkes. Webmaster fikk forøvrig anledning til å skryte på seg noen QSO-er på CW for første gang på neste 32 år. Snart lørdag og ny drop-in, 73 så lenge!
Lørdag 6. april!
Fint besøk fra Junaiten i dag! WB9JNZ, Eric fra Woodstock, tok turen innom som Torgeir (LA4UOA) sin gjest. En hyggelig fyr som tidligere holdt til i Chicago, men som har flytta til Illinois. Kona er fra Marnardal og de møttes en gang i tiden på Hamresanden. Ellers ikke så mange på øya i dag, mulig det hadde noe med været å gjøre, vinteren slipper ikke taket og det er fortsatt ganske slapsete rundt forbi. Formannen kom med "beredskapsplan for kaffekoking", men siden han er den eneste lisensierte kaffekokeren vi har så velger vi andre å se bort fra den planen... Litt vann i dunkene på kjøkkenet hadde vært greit igjen, men hvor er alle dunkene? Webmaster fikk forresten sitt første QSL-kort via byrå på drøye 30 år, da er det bare å vente på flere! Til tirsdag skal formannen og noen stykker til presentere sambandstjenesten på Kilden, det blir spennende å få referat på kvelden! Og til torsdag er det månedsmøte med APRS-sporing som tema, det skal bli fint å få et innblikk i det. Det begynner forøvrig å minke i After Eight-eska, tydeligvis fortsatt populære de der småsjokoladene. 73 så lenge!
Tirsdag 9. april!
84 år siden vi ble innvadert av en tysker med bart. Mentor kom også i dag like før webmaster, men ikke så mange minuttene om gjøre, mentor hadde ikke rukket å åpne luker og sette på kaffen. Apropos kaffe så kommer ikke vannet inn i bunkeren av seg selv, i alle fall ikke det vi kan bruke i kaffettakteren... LA9K og LA4A sin feller sambandsgruppe hadde stand på Kilden i Kristiansand under beredskapskonferansen. Dette ble lagt merke til! Det kan fort bli noe ut av planlagte møter med Birkenes kommune og Statsforvalteren. Noen dukka opp med restemat etter jobb-møte, og det meste i eska fikk ben å gå på. Litt grått ute i kveld, men webmaster fikk tatt enda et bilde av "problem StepIR". Til torsdag er det månedsmøte, tema er APRS. Satser på noen nysgjerrige sjeler i tillegg til de engasjerte! Vi ses, 73!
Torsdag 11. april!
Månedsmøte med tema APRS, sporing og kart v/sambandsleder LA2JEA, Asle. Relativt greit oppmøte og Asle var som vanlig veldig engasjert! Dette handla faktisk om at radioamatørene kan bidra til samfunnsnyttige oppgaver som viser hvorfor det er så utrolig viktig at vi kan få lov til å holde på med hobbyen vår. Vi kjøper utstyr, vi betaler det aller meste av egen lomme, vi tester, vi finner ut av ting, enten hver for oss eller sammen, gjerne under drop-in to ganger i uka. Og så setter vi vår kunnskap sammen til bl.a. Sambandstjenesten der samfunnet kan få hjelp til å løse viktige oppgaver og oppdrag - hvis samfunnet vil. Asle tok frem noe av utstyret for sporing og viste også at beredskapskassa inneholder en grei bruksanvisning. Nødnett-radioer var også på plass. "Nasjonal veileder for redningstjenesten ved søk etter savnet person på land" fra Hovedredningssentralen skal leses av alle som er med i Sambandstjenesten.
Denne kvelden var det faktisk såpass klart vær at vi kunne se både Oksøy, Grønningen og masta på Dolsveten - på en gang! Webmaster har lagt seg til en vane å se oppover under sine røykepauser, og denne gang ble det oppdaget at det er en parabolantenne som henger litt med nebbet oppi der... Beskjed om tilstanden sendes videre til rette instans. Til slutt ble det bespisning og kaffe. Alle(!) vanndunker er fyllt opp med vann, så nå blir det kaffe på de neste drop in-møtene også. 73!

Medlemsmøte hver andre torsdag i måneden.Drop-in tirsdag kveld og lørdag formiddag.Sjekk møtekalenderen!Ikke medlem? Meld deg inn i dag!

Besøkende:

hit counter
Tilbake til innholdet