LA9K - Kristiansandsgruppen av NRRL

.net
Gå til innhold
Antennetrøbbel på Odderøya!
Se her

Kurs for deg som vil bli radioamatør - Sjekk her!

Saker til årsmøtet må sendes broa@la9k.net innen 29/2!

Lørdag 30. april!
Merkelig vær om dagen, passer jo for innevær på broa. Bare en liten gjeng i dag og det var Asle og Einar som jobbet. Vi andre sørget for litt radiokjøring og kaffedrikking :) Bra forhold på HF, 17m åpen til Alaska og Hawaii og var lettkjørte. Ellers å nevne så kom A91HI AS-202 i loggen på flere bånd-mode, så egentlig er dagen reddet   og vi (muligens noen av oss-hi) kan vel kalle oss selv for SLOTS HUNTERS! Eller? Da tar vi helg, 73!
Tirsdag 26. april!
Var på plass i halv 6 tiden som førstemann, like etterpå dukket Torgeir opp. Det kom en del folk etter hvert, og kaffen var jo klar for lengst og noe å bite i var det jo. Torgeir skulle ha fikset kabelen til en mic, og både Leif og Asle var i sving med det, men blei den i orden? Einar var jo i gang med noen QSL-kort, og det har han jo kontroll på. Ellers gikk praten om løst og fast. Vi fikk også besøk av Bjarne Hansen som var hos oss i fjor og hadde foredrag om Tetra nødnett, hyggelig når noen stikker innom igjen. Som dere ser ut av bildene så tror noen av gutta at det holder med bare mikrofoner, eller tester de bare? Håper de finner ut at de må ha en radio også. Ha ei fin uke og 73!
Lørdag 23. april!
Da er webmaster tilbake fra tur :) Været er bra og det skal visstnok jobbes litt i masta i dag. Rune var på plass da jeg kom, og etter hvert gikk han i gang med å tilpasse sele for jobb i masta. Det var ikke så godt ute som det så ut til, sola varmet men det var en kald vind. Alle tråd-antennene fikk nytt oppheng, så tror nok de holder nå. En del coax-kabler ble foreløpig stripset, men en stor jobb gjenstår da en del coax må skiftes, trekkes ut og legges inni masta.
Jaktet på vårtegn, men de er små enda her ute på øya. En padde var blitt flat, vi lurte på hvem det var som hadde kjørt over den. Folket ble ikke enige om hvem som var synderen, flere har jo vært nede med bil (etterforskning vil bli foretatt). Det ble kjørt litt HF og EP2A ble logget, Leif hilste på JW4GUA Jan Olav i Longyearbyen. Som vanlig var det kaffe, boller, mandariner og i dag konfekt. Ha ei fin helg og 73.
DROP-IN I LETOHALLEN OG HAMMEETING 2016
Da gikk starten mot Norsk Hammeeting, klokken er 05:00 lørdag morgen fra toppen av Odderøya. Det er fortsatt mørkt og stille, og den eneste lyden var fra en hubro i nærheten. Alle kom etter hvert og starten gikk 05:15. Gunnar ble plukket opp nede i byen og neste stopp er Fokserød (Sandefjord Motor Hotell) for frokost. Deilig frokost med egg og bacon og masse mer ble inntatt, og så videre på E-18. Vi ankom Letohallen ca kl.10:30 etter litt trøbell med GPSen som ikke var helt villig etter den lange turen.  Da var det bare å sjekke inn og komme seg i hallen, en del å se på, men syntes det blir mindre utstillere etter som årene går. Mange kjente å se og slå av en liten prat med, og vi var jo hele 12 stk fra KRISTIANSANDSGRUPPEN (på bildet mangler Tarjei LA3QJA). Vi fikk hentet coax-kabelen som var bestilt hos Permo, så da nærmer det seg bytting i masta på Odderøya. Vi fikk med oss et par foredrag, og det var turen til LA7GIA Kenneth til 3C7A og Dipper DX som var til Coccos (Keeling) Islands, gode og artige å høre på. Avgangen var satt til 16:15. Da en gjeng av oss kom ut var jo bilen vekk, ja ja det var sjåføren (LA3QNA) som hadde det litt gøy. Han dukkek opp og starten gikk på vei mot Fokserød til en bedre middag. Asle ville jo stoppe både her og der for å spise, men Kjell hadde nok planen klar. Etter en middagen var det jo en liten kjøretur igjen og med et stopp for å fylle diesel var vi på Odderøya ca.kl.21:30. Tror turen var på ca 800 km, det var deilig å komme seg ut av bilen. Takk for turen, det var artig "drop-in" på Norsk Hammeeting. 73 og god søndag!
Lørdag 2. april!
Så fikk vi litt regn i dag, og da var det ganske mange som var innom på LA9K. Brukbart på radioen i dag og mange fikk både VK0EK og FT4JA i loggen, og for noen et nytt land. Det var til tider kø for å komme til radioen :) Utenom radiokjøring ble det jobbet med ny PC, og Jan LB1G dukket opp med ei bunke QSL-kort. Einar ordnet opp og de ligger på plass i QSL-hylla. 21 medlemmer har betalt kontingenten, men betalingsfristen er jo ikke ute enda.(Spring i banken.)
Da har alle betalt turen til Leto, vi blir 8 stk og litt av en gjeng. Start fra toppen av Odderøya kl.05:00, vær tidlig på plass for eks 04:45. Noen driver med Geocaching og Tore LA4GT skulle ut og finne de på øya i regneværet, om noen vil ha info om hva det er ta en titt på: GEOCACHING  Det kan jo være et avbrekk fra å sitte foran radioen, og så får man trimmet litt også.  Ha ei fin helg og 73!

Medlemsmøte hver andre torsdag i måneden.Drop-in tirsdag kveld og lørdag formiddag.Sjekk møtekalenderen!Ikke medlem? Meld deg inn i dag!

Besøkende:

hit counter
Tilbake til innholdet