LA9K - Kristiansandsgruppen av NRRL

.net
Gå til innhold
Antennetrøbbel på Odderøya!
Se her

Kurs for deg som vil bli radioamatør - Sjekk her!

Saker til årsmøtet må sendes broa@la9k.net innen 29/2!

Tirsdag 2. april!
Førstemann i dag, men mentor kom hakk i hæl! Kaffen ble satt på og lukene åpna. Det ramla ettehvert inn 10 par føtter, og noen holder fortsatt på med å programmere DMR-radioene sine. De virker vel etterhvert, de ble i alle fall, tradisjonen tro, testa mot den midlertidige repeateren på Hånes og noen ganger svarte faktisk "papegøyen" på noen av radioene! Morten, LB7XI, kom med (enda) en gammel radio/mottaker. Den blir testa på lab-en, må jo sjekke om det er liv i den før den selges. Morten gikk i gang med motorsag(!) nede i kaldtlageret, skulle se om han fikk åpna opp en trevegg inni det som var tenkte som et toalettrom. Det endte med at sagkjedet bidro med et heftig gnistregn og takka for seg. Beklager, men det var så stygt at det ikke kan legges ut bilder av operasjon WC ;) Når roen senka seg litt forsøkte formannen å samle folk til seansen med stand på Kilden den 9. april. Det vil vise seg om han lykkes. Webmaster fikk forøvrig anledning til å skryte på seg noen QSO-er på CW for første gang på neste 32 år. Snart lørdag og ny drop-in, 73 så lenge!
Lørdag 6. april!
Fint besøk fra Junaiten i dag! WB9JNZ, Eric fra Woodstock, tok turen innom som Torgeir (LA4UOA) sin gjest. En hyggelig fyr som tidligere holdt til i Chicago, men som har flytta til Illinois. Kona er fra Marnardal og de møttes en gang i tiden på Hamresanden. Ellers ikke så mange på øya i dag, mulig det hadde noe med været å gjøre, vinteren slipper ikke taket og det er fortsatt ganske slapsete rundt forbi. Formannen kom med "beredskapsplan for kaffekoking", men siden han er den eneste lisensierte kaffekokeren vi har så velger vi andre å se bort fra den planen... Litt vann i dunkene på kjøkkenet hadde vært greit igjen, men hvor er alle dunkene? Webmaster fikk forresten sitt første QSL-kort via byrå på drøye 30 år, da er det bare å vente på flere! Til tirsdag skal formannen og noen stykker til presentere sambandstjenesten på Kilden, det blir spennende å få referat på kvelden! Og til torsdag er det månedsmøte med APRS-sporing som tema, det skal bli fint å få et innblikk i det. Det begynner forøvrig å minke i After Eight-eska, tydeligvis fortsatt populære de der småsjokoladene. 73 så lenge!
Tirsdag 9. april!
84 år siden vi ble innvadert av en tysker med bart. Mentor kom også i dag like før webmaster, men ikke så mange minuttene om gjøre, mentor hadde ikke rukket å åpne luker og sette på kaffen. Apropos kaffe så kommer ikke vannet inn i bunkeren av seg selv, i alle fall ikke det vi kan bruke i kaffettakteren... LA9K og LA4A sin feller sambandsgruppe hadde stand på Kilden i Kristiansand under beredskapskonferansen. Dette ble lagt merke til! Det kan fort bli noe ut av planlagte møter med Birkenes kommune og Statsforvalteren. Noen dukka opp med restemat etter jobb-møte, og det meste i eska fikk ben å gå på. Litt grått ute i kveld, men webmaster fikk tatt enda et bilde av "problem StepIR". Til torsdag er det månedsmøte, tema er APRS. Satser på noen nysgjerrige sjeler i tillegg til de engasjerte! Vi ses, 73!
Torsdag 11. april!
Månedsmøte med tema APRS, sporing og kart v/sambandsleder LA2JEA, Asle. Relativt greit oppmøte og Asle var som vanlig veldig engasjert! Dette handla faktisk om at radioamatørene kan bidra til samfunnsnyttige oppgaver som viser hvorfor det er så utrolig viktig at vi kan få lov til å holde på med hobbyen vår. Vi kjøper utstyr, vi betaler det aller meste av egen lomme, vi tester, vi finner ut av ting, enten hver for oss eller sammen, gjerne under drop-in to ganger i uka. Og så setter vi vår kunnskap sammen til bl.a. Sambandstjenesten der samfunnet kan få hjelp til å løse viktige oppgaver og oppdrag - hvis samfunnet vil. Asle tok frem noe av utstyret for sporing og viste også at beredskapskassa inneholder en grei bruksanvisning. Nødnett-radioer var også på plass. "Nasjonal veileder for redningstjenesten ved søk etter savnet person på land" fra Hovedredningssentralen skal leses av alle som er med i Sambandstjenesten.
Denne kvelden var det faktisk såpass klart vær at vi kunne se både Oksøy, Grønningen og masta på Dolsveten - på en gang! Webmaster har lagt seg til en vane å se oppover under sine røykepauser, og denne gang ble det oppdaget at det er en parabolantenne som henger litt med nebbet oppi der... Beskjed om tilstanden sendes videre til rette instans. Til slutt ble det bespisning og kaffe. Alle(!) vanndunker er fyllt opp med vann, så nå blir det kaffe på de neste drop in-møtene også. 73!
Tirsdag 16. april!
Spennende besøk fra Statsforvalterens beredskapsstab i kveld! Beredskapssjef Yngve Årøy og seniorrådgiver Bengt Eirik Henriksen er spent på hvordan radioamatørene, som sitter på MYE radioteknisk utstyr, kan bistå når alt annet svikter i fylket. LA4A og LA9K representert ved begge formennene i kveld ytret ønske om å få dekket noe av utstyrsbehovet samt å få vite litt om hva Statsforvalteren tenker om hvordan vi kan bistå rundt i kommunene når annen kommunikasjon svikter. Statsforvalteren skal utarbeide ny beredskapsplan og beredskapssjefen mener det er naturlig av radioamatørressursen blir er del av dette. De har også noen "frie midler" som kan komme oss til gode alt etter hva de ser for seg av kommunikasjonsløsning i krisesituasjoner.
Mentor (LA8DW) hadde i alle fall vaffeljernet oppvarma da webmaster kom inn døra, og vaffelhaugen ble stor nok! Kaffe ble også servert, før både offentlig ansatte og oss andre mer dødelige gikk hver til vårt denne lyse og fine vårkvelden. Noen får ta seg av den siste after eight-en til lørdag, ble ikke kvitt den i kveld tross iherdige forsøk! 73!
Lørdag 20. april!
Webmaster var tydeligvis seint ute i dag! Selv om avtalen var kl 10.00, var allerede den harde kjernen på plass - inkludert mentor. Planen var å få ned den havarerte StepIR-en, men siden utstyr til nedfiring var brukt (og gjenglemt) andre steder på Odderøya, ble det litt for mye styr. Og samtidig med en plan om demonstrasjon av QSO-gjennomføring, ble hele prosjektet utsatt. Morten (LB7XI) måtte likevel få ut litt arbeidslyst, så da ble taket over inngangen behørig ryddet og feid. De ble en hel sekk med biologisk avfall! Og plutselig kom det ei heftig haglbyge etterfulgt av noe regn. Tipper Tarjei var glad for ikke å henge oppi masta da! Han fikk i alle fall demonstrert litt for en av de som deltar på radioamatørkurset som hadde tatt veien helt fra Tromøy i Arendal. Den siste After Eight-biten er det visst ingen som tør å forsyne seg med, men kjeksa går unna "som varmt hvetebrød i tørt gress". 73
Tirsdag 23. april!
Mentor drøyde litt i dag slik at webmaster rakk både å låse opp, åpne lukene og sette på kaffen før de neste kom ramlende inn døra. Ikke mye "action" på broa i kveld, men formannen og LA9SGA fikk øvd seg på programmering av 15 stk APRS-trackere som sambandsgruppa har lånt fra LA4C Karmøygruppen. De skal benyttes under øvelse på Flekkerøya i mai, så da er det nok best at de har riktig programmering for formålet. Ellers gikk praten om løst og fast. LA1KEA virker forøvrig uforskammet sprek etter skituren fra Finse til Haukelisæter med tung pulk på slep. Det nærmer seg bursdag for LA9K, men det skal stå hardt om vi rekker å få på plass jubileums-callsign, web-sider, logger, plan for når og hvor vi skal være på lufta samt design og trykking av QSL-kort. Det ordner seg vel. 73!
Lørdag 27. april!
Mentor, LA8DW, Karl-Gustav, var ute med kamera i dag i webmasters fravær. LB2S, Tore og LA2JEA, Asle, mekka på noe antennelignende greier. Det blir vel antenne til slutt da, men webmaster antar at det er micropopcorn-frekvenser det handler om selv om deler av StepIR også ser ut til å være i bevegelse. Eller er det kanskje 2m-multielement de prøver å få i orden? Skissen tør ikke webmaster kommentere, men overlater det til din fantasi å spekulere i det der. 73!
Tirsdag 30. april!
Webmaster førstemann i dag, så vidt foran nesa til formannen! Ser forresten ut som om formannen skal selge hjelmen sin... Asle og Tore kosa seg med programmering og lading av APRS-trackere, så er vel alt på stell med dem til torsdagens kurs for Sambandstjenesten. Det ene bordet var dekket med analoge HAM-logger, klare til utfylling på gamlemåten, sammen med diverse tidsskrifter. Men på det runde bord fikk selvfølgelig kjeks og kaffe ben å gå på. Den siste "etter-åtte", den som ingen tør spise, har nå havnet på veggen, tipper mentor har en finger med i spillet her! Og til høsten skal vi ramme den inn på museet sammen men mye annet vi ikke vil ha. Boblete skyer på himmelen i kveld, satser på at de flytter seg og at det dukker opp noe som ligner vår ganske snart. Noen rånere var i alle fall i full gang på parkeringsplassen da vi gikk, bassen hørtes helt inn på broa! De har nok et PA-trinn på lur, de også... Ha en fin 1. mai i morgen, 73!

Medlemsmøte hver andre torsdag i måneden.Drop-in tirsdag kveld og lørdag formiddag.Sjekk møtekalenderen!Ikke medlem? Meld deg inn i dag!

Besøkende:

hit counter
Tilbake til innholdet